Babyboom
Babyboom
Baby

Zorg voor een evenwichtige voeding

2 min
Voeding
Baby

Zorg voor een evenwichtige voeding

2 min
Éveil, Santé

Jouw dieet als je borstvoeding geeft

Tijdens de borstvoeding gelden eigenlijk in het algemeen dezelfde richtlijnen als tijdens de zwangerschap. Probeer daarom grote vermoeidheid te vermijden, evenals gewelddadige sporten. Probeer wel dagelijks lichte sporten uit te oefenen, zoals wandelen.

Je bent in deze periode eigenlijk verplicht om er een rustig ritme op na te houden want je zal de eerste weken na de bevalling tamelijk moe zijn en nood hebben aan rust.

Wat je voeding betreft, geldt eigenlijk ook hetzelfde als tijdens de zwangerschap. Blijf dus evenwichtig en gevarieerd eten.

Om te herstellen van je bevalling heb je voldoende energie nodig. Eet dus genoeg verse en voedzame producten. Je mag zelfs iets meer eten dan tijdens de zwangerschap. Je hebt nu immers gemiddeld 3000 calorieën per dag nodig terwijl je tijdens de zwangerschap genoeg had met 2500 calorieën.

Wat eten als je borstvoeding geeft?

Begin de dag met een stevig ontbijt! De volgende producten mogen niet ontbreken op het menu:

  • melkproducten die zorgen voor de nodige calcium en fosfor
  • eiwithoudende producten zoals vlees, vis en eieren
  • fruit en groenten voor hun vitamines en mineralen
  • Water, water en nog eens water!

Omdat moedermelk voor 90% uit water bestaat, is het uitermate belangrijk dat je voldoende water drinkt. Zorg ervoor dat je minstens 2 liter water per dag drinkt, bij voorkeur plat water dat licht gemineraliseerd is. De melkproductie wordt hierdoor niet beïnvloed maar het helpt wel om je eigen vochtreserve op peil te houden.

Mag ik enkel water drinken als ik borstvoeding geef?

Als je liever iets anders drinkt, kies dan voor melk, bouillon of lichte thee. Met cola, thee en koffie moet je matig omspringen wegens de cafeïne die deze producten bevatten. Cafeïne is niet goed voor je baby omdat hij er onrustig en prikkelbaar van wordt. Bovendien kan hij er buikkrampen van krijgen.

En hoe zit het met een dieet in mijn borstvoeding?

De periode van borstvoeding is zeker niet de geschikte periode om te beginnen lijnen. Je zal trouwens merken dat de vetreserve die je tijdens de zwangerschap hebt opgebouwd vanzelf verdwijnt tijdens de borstvoeding. Het is op dit moment het belangrijkst dat je de nodige voedingsmiddelen opneemt. Onnodige tussendoortjes en zoetigheden mag je wel laten.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding