Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mag je zwanger naar een concert of is dat te luid voor de baby?

0 min
Zwangerschap gezondheid, Speciaal voor Mama
Zwanger

Mag je zwanger naar een concert of is dat te luid voor de baby?

0 min
Éveil, Santé
Nu de Love Parade in Duitsland volop in het nieuws staat, stellen wij onze experten de vraag: is het veilig om zwanger naar een concert te gaan?

Is het veilig om zwanger naar een concert te gaan?

Op de redactie wordt heel wat gediscuteerd over de Love Parade in Duitsland, waar 20 jonge mensen vertrappeld werden door paniek in de menigte. Ooggetuigen zagen jonge, zwangere vrouwen tussen de meer dan 1 miljoen mensen wachten; in de warmte, met het geduw van anderen in hun rug en ribben. Hoe veilig is een concert of een massa-evenement als je zwanger bent? Voor je naar een concert vertrekt, bedenk je dan ook best tweemaal of al die drukte en het geduw wel gezond is.

Je kan, bij de concertorganisatoren, navragen of er een plaats voor gehandicapten is voorzien en of je daar als zwangere gast beschermd kan bijstaan. Niet alle concertorganisatoren zullen op die vraag ingaan.

Lawaai is eerste stoorzender voor ongeboren baby op concert

De muziek zelf is niet meteen een reden om weg te blijven van een concert, al moet je ook niet meteen dagelijks naar een lawaaierige plak trekken met de baby in je buik. Studies toonden immers aan dat het concertlawaai wordt gedempt door de vloeistof in de baarmoeder, al worden lage tonen ook versterkt door diezelfde vloeistof.

Vanaf 22 weken is het gehoorsysteem van je baby gevormd. Wetenschappers zijn het er niet over eens hoeveel je baby dan kan horen. Voorzichtigheid blijft dan ook de boodschap!

Stress op een concert

Denk je dat het bijwonen van een concert lekker ontspannend voor je is? Dan heb je het mis! Luide muziek zal je hartritme versnellen, met als gevolg ... stress.

Stress is niet goed voor je baby en alleen al daarom raden wij, op de redactie, je aan te wachten tot na de geboorte om weer een avondje te 'stressen' op een concert....

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen