Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangere seks, we vertellen je alles

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwangere seks, we vertellen je alles

2 min
Éveil, Santé
Zwangere seks, je seksleven is volledig overstuur door de komst van een kind en dit is normaal. De redactie maakt voor je de balans op.

Seks hebben tijdens je zwangerschap, Ja, het is mogelijk om seks te hebben, zelfs als je zwanger bent!

Zwangere seks : Ja, je kunt de liefde bedrijven als je zwanger bent! Geslachtsgemeenschap is niet verboden, maar het verlangen moet reëel zijn bij de vrouw en bij de man. “Normale” seksualiteit tijdens de zwangerschap bestaat echter niet! Het belangrijkste als koppel is om de communicatie te open te houden.

Het eerste trimester wordt vaak geassocieerd met een afname van geslachtsgemeenschap als gevolg van: misselijkheid, vermoeidheid, braken, angst voor een miskraam... Het tweede trimester is -in het algemeen - meer bevorderlijk voor seks omdat de zwangerschapskwaaltjes van het eerste trimester voorbij zijn en de buik nog niet omvangrijk is.

Zwangere seks, de angst om baby pijn te doen

Zwangere seks : Sommige mannen zijn bang om "de baby pijn te doen" en verdragen slecht de aanwezigheid van baby, die reageert op zijn bewegingen. Anderen daarentegen zullen hun libido zien toenemen. Het vrouwelijke lichaam reageert heel anders. De borsten zijn sterk ontwikkeld, maar vaak gevoelig en bepaalde houdingen zullen ondraaglijk zijn als er contact is met de borsten.

De buik kan erg volumineus zijn en verschillende houdingen vereisen. Maar psychologisch kunnen sommige vrouwen hun veranderende rol slecht verdragen. Sommige mannen kunnen ook gestoord worden door dit zo getransformeerde lichaam.

In ieder geval zal het nodig zijn om de posities waarin u seks heeft, aan te passen. De borsten van een zwangere vrouw worden erg zacht, dus de zijligging heeft de voorkeur. Het libido varieert afhankelijk van de mentale toestand van de toekomstige mama. Sommige aanstaande mama’s zullen een bevredigende zwangerschap hebben, terwijl anderen het moeilijk zullen vinden om hun fysieke veranderingen te accepteren en seks te blijven hebben.

Seks als je zwanger bent en misschien geen zin om te vrijen? Dat is het einde van de wereld niet !

Het is volkomen normaal om tijdens de zwangerschap veranderingen in uw seksleven te hebben. Over het algemeen treden de problemen van het koppel en in het bijzonder de seksuele relaties vooral op na de bevalling. Wanneer je geen tijd meer hebt voor jou en je geliefde! Al je aandacht gaat dan naar baby!

Zwangere seks, contra-indicaties

Geslachtsgemeenschap kan in bepaalde situaties contra-geindiceerd zijn. Contra-indicaties zijn echter heel zeldzaam en zullen zo nodig worden gespecificeerd door de arts of verloskundige :

- bij dreigende vroeggeboorte: Geslachtsgemeenschap leidt tot samentrekkingen van de baarmoeder, wat op zich geen probleem is als er geen gevaar voor vroeggeboorte is. Sperma bevat voorlopers van oxytocinen en bij overschrijding van de termijn wordt soms geadviseerd om de bevalling op te wekken; Zonder garantie!

- in geval van placenta previa
- bij bloedingen
- bij een barst in de vruchtzak, vanwege infectiegevaar
- als de toekomstige mama of papa drager is van genitale herpes

 

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen