Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Wat zijn de symptomen van zwangerschap?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Kinderwens

Wat zijn de symptomen van zwangerschap?

2 min
Éveil, Santé
Je cyclus is zo regelmatig als een klok en je bent bijna 8 dagen overtijd.

Je cyclus is zo regelmatig als een klok en je bent bijna 8 dagen overtijd.

Je wordt ongeduldig! Acht dagen is niet zoveel, maar toch, je weet nooit! Natuurlijk durf je nog niet superblij te zijn uit angst voor een teleurstelling. Maar als je erover nadenkt, met alle ongemakken van de laatste dagen: het parfum van je buurvrouw dat je misselijk maakt, het onaangename gevoel als je iets inslikt, de spanning in je borsten die lijken op te zwellen...

 

Je lichaam kan aangeven dat je zwanger bent

Het uitblijven van de menstruatie is immers het belangrijkste teken van zwangerschap, tenzij je zeer grillige en dus onregelmatige cycli hebt, of een bijzondere psychologische of lichamelijke toestand doormaakt. Het blijft een vermoeden, maar dit vermoeden kan versterkt worden als je volgende symptomen of lichamelijke veranderingen bij jezelf vaststelt:

  • Je hebt last van misselijkheid of braken;
  • Je hebt geen eetlust en kan gewoon geen eten zien of je hebt juist ontzettend veel trek en kan wel alles binnenspelen wat je onder ogen komt;
  • Je wil voortdurend slapen;
  • Je hebt last van een zwaar gevoel na de maaltijd, brandende maagzuur, gasvorming, constipatie,
  • Je ervaart een grotere drang om te plassen dan normaal;
  • Je borsten worden zwaarder en trekken meer;
  • Je reukvermogen is veranderd: sommige geuren, ook die van het meest exquise parfum, maken je misselijk;
  • Je tailleomtrek neemt toe doordat water in de huidweefsels dringt.

Laat je hierdoor niet afschrikken. Deze symptomen verschijnen in min of meer hoge mate in het begin van de zwangerschap en zijn bij sommige vrouwen zo subtiel dat zij er zelfs niets van merken. De geluksvogels!

De zwangerschapstest brengt duidelijkheid

Je hebt snel duidelijkheid nodig en niet alleen om je onzekerheid weg te nemen. Er zijn nog andere redenen waarom je best zo snel mogelijk bevestiging krijgt.

Van bij de start van de zwangerschap is meer voorzichtigheid geboden en dien je je levensstijl enigszins aan te passen.  Haast je dus naar een apotheek voor een zwangerschapstest die reageert op bepaalde hormonen die in je urine vrijkomen.

 

Al in de tijd van de Egyptenaren hadden de artsen gemerkt dat de urine van een zwangere vrouw een plant sneller deed bloeien! Dit idyllische gegeven stelde hen in staat om de aanwezigheid en de werking van het zwangerschapshormoon in de urine van de toekomstige moeder aan te tonen.

De huidige tests werken op deze zelfde basis. Het betreft een immunologische reactie veroorzaakt door het contact van je ochtendurine, vóór het ontbijt, met reactieve producten die ‘gevoelig’ zijn voor het zwangerschapshormoon.

De test is eenvoudig in gebruik en wordt goed uitgelegd in de gebruiksaanwijzing. Je krijgt snel een zeer betrouwbaar antwoord. Als de test een positief resultaat geeft, is er geen twijfel mogelijk: je bent zwanger. Bij een negatief resultaat is echtere enige voorzichtigheid geboden; misschien heb je de test te vroeg gedaan.

Neem in beide gevallen contact op met je behandelende arts.

Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Options+ Giftset Standaardfles blauw
68.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Dr. Brown's
Options+ Giftset Standaardfles blauw
68.99
Kopen
MAM
copy of Easy Start Anti-Colic fles 320ml walvis
11.99
Kopen
Medela
Keep Cool Sleep zwangerschaps- en voedingsbeha voor de nacht Chai XXL
24.99
Kopen