Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Zwangerschapssymptomen: onmiskenbare aanwijzingen

2 min
Kinderwens

Zwangerschapssymptomen: onmiskenbare aanwijzingen

2 min
Éveil, Santé
Zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid, gevoelige borsten, zure oprispingen, … zijn natuurlijke symptomen van zwangerschap.

Het uitblijven van menstruatie

Eén van de meest voor de hand liggende symptomen voor alle zwangere vrouwen is een uitblijvende menstruatie. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap kunnen sommige vrouwen echter een lichte bloeding krijgen op de datum waarop ze ongesteld zouden worden.

Een ander type bloeding kan worden waargenomen: innnestelingbloeding. Deze bloeding treedt op tijdens de innesteling, gemiddeld 9 dagen na de conceptie van de foetus, en duurt één of twee dagen.

Misselijkheid tijdens de zwangerschap

Dit is één van de bekendste symptomen van zwangerschap.  Dit ervaart de zwangere vrouw vooral tijdens de eerste drie maanden. Toch ervaren sommige zwangere vrouwen geen misselijkheid. Misselijkheid wordt veroorzaakt door hormonen, omdat ze de zuurgraad van de maag verhogen. Maar ze kunnen ook psychologisch zijn, want een vrouw die ontdekt dat ze zwanger is, kan deze misselijkheid veroorzaken als gevolg van de druk die in onze samenlevingen wordt uitgeoefend: een vrouw kan alleen ‘volledig’ zijn als ze een kind heeft.

Vermoeidheid

Tijdens het eerste en derde trimester van de zwangerschap is de vermoeidheid intens. Deze omwenteling is van hormonale, fysieke en emotionele oorsprong bij toekomstige moeders. Deze vermoeidheid wordt veroorzaakt door progesteron, een hormoon met een kalmerend effect.

Opvliegers

Opvliegers komen heel vaak voor tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap en worden veroorzaakt door hormonale veranderingen.

Heel vaak urineren

Deze frequente behoefte om te plassen is soms veel, vooral ’s nachts. Je ronde buik drukt steeds meer op je blaas, die vervolgens wordt samengedrukt.

Pijnlijke en gezwollen borsten

Je borsten vergroten om je voor te bereiden op borstvoeding. Progesteron, oestrogeen en prolactine stimuleren je borsten, die in het begin van de zwangerschap gevoelig en pijnlijk worden. Je tepels en tepelhof worden groter,  aderen verschijnen.

Overgevoeligheid

De zwangere vrouw is constant gespannen en overgevoelig. Al je emoties worden verergerd: gevoeligheid, nervositeit, stemmingswisselingen, vatbaarheid!Dit zijn hormonale veranderingen, waaronder de toename van oestrogeen dat opwindende effecten heeft en cortisol, het stresshormoon.

Constipatie en buikpijn

Zwangere vrouwen hebben vaak last van constipatie. Maar ook last van buikpijn en een opgeblazen gevoel. Om de spijsvertering te vergemakkelijken, verdeel je best je maaltijden en bevorder je een gezond en uitgebalanceerd dieet, zoals groenten, zetmeelrijke voedingsmiddelen, gekookt vlees.

Rugpijn

Je zult je baby negen maanden dragen, dus het is normaal dat je rugpijn hebt. Deze rugpijn kan worden geaccentueerd met gewichtstoename. Eén tip : veel rusten, gaan wandelen, aan yoga doen en gaan zwemmen. Het kan een positieve werking hebben op je rugpijn.

Zure reflux

Zwangere vrouwen hebben te maken met zure reflux. Dit treedt meestal op na de maaltijd. Tijdens de zwangerschap neemt de baarmoeder veel ruimte in beslag en drukt de maag samen, waardoor het spijsverteringsstelsel wordt geblokkeerd. Dit is de bron van zure reflux.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen