Babyboom
Babyboom
Baby

Zwemluiers: overbodig of noodzakelijk?

2 min
Hygiëne
Baby

Zwemluiers: overbodig of noodzakelijk?

2 min
Éveil, Santé
Kan een plasje in het zwembad vermeden worden door een zwemluier?

Babyzwemmen is populair. En elke baby krijgt netjes een zwemluier aangetrokken. Maar heeft dat wel zin? En is het verplicht?

Zwemluiers

Heel wat zwembaden verplichten je ondertussen om je baby een zwemluier aan te trekken. De meeste zwembaden willen immers vermijden dat ook "grote boodschappen" in het water landen en het hele zwembad moet ontsmet worden. Maar volgens specialisten zullen slechts uitzonderlijk baby's ook een grote boodschap in het zwembad doen.

Plassen is wat anders; heel wat baby's - maar ook volwassenen - plassen eenvoudigweg in het zwembadwater. Net daarom word er heel wat chloor gebruikt om het zwembad zuiver te houden. Zwemluiers houden het palsje niet tegen.

Urine in het zwembadwater

Volgens een Chinese studie is plassen in het zwembadwater niet alleen vies; het is ook slecht voor je gezondheid. De combinatie urine en chloor zorgen immers voor een samenstelling die zelfs volwassenen ademhalingsmoeilijkheden bezorgt. Daarenboven krijgen heel wat mensen huidproblemen. Zelfs het hart en het centrale zenuwstelsel kunnen worden aangetast.

Zwemluier is een deel van het leerproces

Kinderen horen dus van kleinsaf aan te leren dat plassen in het zwembad niet hoort. Dat kan door hen al heel jong een zwemluier aan te trekken. Als ze later geen luier meer nodig hebben, kan je hen ook de zwemluier uitlaten als ze je op tijd vertellen dat ze naar het toilet moeten.

Je hebt in ieder geval speciale zwemluiers in verschillende maten; daarnaast heb je nog de keuze tussen wegwerp-zwemluiers en herbuikbare zwemluiers.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Avril
Groot wasbaar reinigingsdoekje baby in katoen
2.36
Kopen
Weleda
Calendula billenbalsem
6.29
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne