Babyboom
Babyboom
Zwanger

5 dingen die je echt kan gebruiken na de bevalling

2 min
Levering
Zwanger

5 dingen die je echt kan gebruiken na de bevalling

2 min
Éveil, Santé
Maak het je vrienden en familie alvast duidelijk voor de bevalling; met deze 5 dingen kunnen ze je echt helpen!

Heel wat vrienden en - vooral - familie menen het echt goed met je na de bevalling en willen je dolgraag helpen. Maar vaak is de goedbedoelde hulp eerder vervelend en vermoeiend... Deze 5 dingen plan je maar beter voor de bevalling al. Deel maar lekker taken uit!

1. RUST!

Iedereen wil de baby zien, zo direct na de geboorte? Dat is noch voor je kindje noch voor jou leuk. Probeer je vrienden en familie duidelijk te maken dat pas de dag na de geboorte bezoek gewenst is. En dat het kraambezoek voorbehouden wordt aan grootouders, meter en peter van het pasgeboren kindje - dat geeft jou veel meer rust!

2. Een gevulde koelkast

Na enkele dagen kraamkliniek ga je weer naar huis met je baby? Dan is het leuk als een familielid of vriendin je helpt om enkele weken lang de koelkast (en diepvries) steeds weer bij te vullen. Weet je niet meteen aan wie je dat vragen kan? Er zijn verschillende leverdiensten van supermarkten als Delhaize en Carrefour die je tegen betalingen helpen. 

3. Een babysit

Heb je thuis nog een groter broertje of zusje? Die vragen nu heel veel aandacht - en vaak op een negatieve manier, uit vertwijfeling en jaloezie. Spreek met de meter, peter, grootouders en ouders van goede vriendjes af dat je kind in die eerste weken vaak wordt opgepikt en mee uitgenomen wordt op een bijzondere trip; de cinema, de speeltuin, een kindermuseum... Dat leidt zijn aandacht af en zorgt ervoor dat jij 2-3 uurtjes kan bijslapen.

4. Poetshulp

Laat de schoonmaakster die eerste maanden maar wat vaker over de vloer komen; 2-3 keer per week iemand die helpt opruimen, doet de kersverse moeder goed. Moeders die geen schoonmaakhulp hebben, gaan het huishouden zelf in handen nemen en hebben dan weer geen moment om bij te slapen. Vraag je schoonmaakster gerust om enkele weken lang ook een soep te koken, die je eventueel ook kan invriezen. Heb je geen schoonmaakster? Vraag dan je moeder en schoonmoeder om het klusje te klaren voor enkele weken. 

5. Complimentjes

Ga je op bezoek bij de kersverse moeder? Geef dan een complimentje. Je herinnert je misschien zelf hoe uitgeput, slonzig en te dik jij je voelde na een bevalling - het gaat je vriendin geen haar beter! Daarenboven zijn heel wat moeders met een eerste kindje vreselijk onzeker; een beetje aanmoedigen kan geen kwaad!

 

 

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering