Babyboom
Babyboom
Zwanger

5 x ontzwangeren

2 min
Levering
Zwanger

5 x ontzwangeren

2 min
Éveil, Santé
Vijf dingen waarmee je geconfronteerd wordt na je zwangerschap en tips hoe je dit kan oplossen!

Nu je baby er is, zijn er natuurlijk heel veel geluksmomenten, maar ontzwangeren moet je niet onderschatten. Gun jezelf de tijd en verwacht niet dat je met een paar weken weer back in shape bent. Wij geven je alvast 5 tips om in deze tijd niet onder te gaan!

1. Verwacht niet dat die skinny jeans meteen weer past

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap 12 kilo aan en zo’n 3,5 kilo daarvan is vet. In het ideale geval zijn die kilo’s verdwenen als je stopt met borstvoeding. Maar het kan ook veel langer duren; gewoon, omdat je geen borstvoeding geeft of ook ls je borstvoeding geeft, die kilo's maar blijven plakken!

Gewoon gezond eten en voldoende bewegen. En probeer genoeg te slapen. Want vermoeidheid is funest voor iedereen die wil afvallen. Als je moe bent, vraagt je lichaam om extra energie (eten!).

2. Verdeel het werk

 

Probeer  afspraken te maken met je partner over wie ’s nachts dienst heeft. Als je weet dat hij of zij zijn bed uit gaat voor je baby kun je gerust verder slapen. Geef je borstvoeding? Leg je kindje dan in een co-sleeper bij je aan bed en spreek je af met je partner dat hij, na het borstvoeden, 's morgens even met je baby en eventueel andere kinderen de deur uitgaat zodat jij kan bijslapen.

3. Haarverlies

Je borstel, het doucheputje en je kussen vol haar? Dat hoort erbij. Tijdens je zwangerschap zorgen hormonen ervoor dat je minder haar verliest. Na de bevalling ga je extra veel haar verliezen, door het verlies aan die hormonen. Even geduldM dat gaat zo weer voorbij.

4. Seks

Een goede stelregel is: sowieso geen seks zolang je bloed verliest. En verder hangt alles natuurlijk af van de vraag of jij er weer aan toe bent. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de vrouwen zes weken na de bevalling nog geen seks heeft gehad. En bij ongeveer een kwart van de pas bevallen vrouwen vindt ‘de primeur’ plaats na twee tot vier weken.

5. Naweeen

Het lijkt wel alsof elke vrouw dit vergeet te vertellen door de euforie over de baby, maar na de geboorte kampt elke vrouw met naweeen. En ja, die zijn pijnlijk. Vraag gerust naar pijnstillers, maar vergeet het niet te melden als je borstvoeding geeft.

 

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering