Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe verzorg je de huid van je baby?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Hoe verzorg je de huid van je baby?

2 min
Éveil, Santé
De huid van je baby is na de geboorte nog niet helemaal volgroeid en daardoor erg kwetsbaar. Om haar goed te beschermen is een milde verzorging zonder belastende ingrediënten essentieel.

Wat de huid voor ons doet


De huid omhult ons hele lichaam. Ze beschermt ons dagelijks tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro organismen. Deze barrièrefunctie vormt een van de belangrijkste functies van de huid. Ze doet echter nog veel meer dan dat.
Onze huid regelt de algemene vochthuishouding in het lichaam, houdt onze lichaamstemperatuur op peil en vervult belangrijke metabolische functies, o.a. bij de omzetting van zonlicht naar vitamine D. Daarnaast zorgt de huid voor de afvoer van toxines via het mechanisme van transpiratie. Ook is het dankzij de zenuwen in de huid dat we kunnen voelen, aanraken en waarnemen.
Tenslotte geeft de huid ook letterlijk weer hoe we in ons vel zitten.
 


5 keer dunner


Wist je dat de huid van je baby 5 keer dunner is dan die van een volwassene? Ze is nog niet volledig ontwikkeld en daardoor erg gevoelig. Bovendien staan de huidcellen bij een babyhuidje minder dicht op elkaar. De talgklieren moeten zich nog volledig ontwikkelen en de beschermende zuurmantel is nog onvolledig.
Pas rond het vierde levensjaar is de opperhuid geheel ontwikkeld. Dit verklaart waarom de babyhuid zo kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf en makkelijk uitdroogt.

 

Smeer wat je kunt eten
 


De prille babyhuid staat bovendien erg open voor stoffen van buitenaf, en dus ook voor de ingrediënten van de producten waarmee je je kindje verzorgt. Voor je baby geldt daarom nog sterker dat alles wat je op zijn huid aanbrengt, ook in zijn lichaam terecht komt.
Vooral producten die synthetische parfumstoffen, parabenen (conserveringsmiddelen), synthetische reinigers en minerale oliën (paraffinum liquidum, vaseline) bevatten, kun je maar beter vermijden. Deze kunnen de huid extra irriteren of in het geval van minerale oliën afsluiten. Een veilig uitgangspunt is dat je alles wat je smeert ook zou moeten kunnen eten. Bij baby’s kun je dat vrij letterlijk nemen, want vroeg of laat krijgen ze wel een likje crème binnen of nemen ze een slokje van het badwater.
Daarom is het verstandig om te kiezen voor milde, natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen.

Nr°1 in natuurlijke babyverzorging

De huid van je baby is na de geboorte nog niet helemaal volgroeid en daardoor erg kwetsbaar. Om haar goed te beschermen is een milde verzorging zonder belastende ingrediënten essentieel.
Weleda Babyverzorging met Calendula verzorgt, kalmeert en beschermt.

Weleda Babyverzorging
 

  • Ontwikkeld met verloskundigen en apothekers
  • Veilig en zacht voor de kwetsbare babyhuid
  • 0% synthetische geurstoffen en conserveringsmiddelen

    Weleda. Puur natuur, net als
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Baby calendula gezichtscreme
8.40
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Baby calendula gezichtscreme
8.40
Kopen
Weleda
Babypoeder
10.37
Kopen
67%
Weleda
Perineum massageolie
12.90
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby