Babyboom
Babyboom
Baby

Babyverzorging

2 min
Wellness, Hygiëne
Baby

Babyverzorging

2 min
Éveil, Santé
Als de baby eenmaal droog en aangekleed is, verzorg dan het gezicht, de ogen, oren en neus.

Lichaams- en gezichtsverzorging

Het gezicht

Er moet bijzonder veel aandacht worden besteed aan het gezichtje. Reinig met een wattenschijfje gedrenkt in reinigingsmelk en verwijder het overschot met een schoon wattenschijfje. Ga van boven naar beneden en vergeet de nek en de achterkant van de oren niet. Dermatologen raden aan om bij voorkeur met thermaal water te spoelen. Droog het gezicht voorzichtig met een handdoek.

 

De ogen

Neem twee steriele kompressen (één voor elk oog) en doordrenk ze met een fysiologische zoutoplossing. Beweeg ze voorzichtig over de ogen van de baby en begin met de schoonste kant van de ogen om de secreties niet over de rest van het oog te verspreiden. 


De oren

Vergeet wattenstaafjes! Ze duwen oorsmeer verder in het oor en kunnen je baby pijn doen. Neem een stukje wat en draai er een staafje van waarmee je voorzichtig het oor en de rand van het oor reinigt. Probeer niet binnen in het oor te komen.


De neus

Gebruik dezelfde techniek voor de neus. Reinig elk neusgat voorzichtig met een opgerold stukje wat (bevochtigd met fysiologische zoutoplossing) en draai het vervolgens een beetje om eventueel slijm te verwijderen. Doe dit niet te lang want het is onaangenaam voor baby's.

Lees meer over

Verschonen

Zorg ervoor, net als bij het geven van een bad, dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je de baby gaat verschonen: een schone luier, een vuilnisbakje (voor vuile luiers), watten, een reinigend product en een beschermende crème voor luieruitslag.

Nadat je de baby op een schone handdoek hebt gelegd, open je de luier. Veeg met het voorste stuk van de luier de billetjes schoon en vouw de luier op onder de billetjes van de baby.

Neem een wattenschijfje gedrenkt in toiletmelk of liniment (of een schoonmaakdoekje als je deze producten niet bij de hand hebt) en reinig van boven naar beneden, van het schoonste tot de vuilste deel. Aarzel niet om de kleine plooien in de lies en tussen de billen extra schoon te maken om alle mogelijk irriterende sporen van urine en ontlasting te verwijderen.

Als je toiletmelk hebt gebruikt, spoel dan na met thermaal water. Vergeet vooral niet om de babyhuid goed te drogen, want water bevordert de verspreiding van bacteriën.

In het geval van rode billetjes of luieruitslag, breng je een dikke laag crème aan op de geïrriteerde huid.  Dit vormt een beschermende laag en voorkomt roodheid. Talk en oliën worden sterk afgeraden omdat ze het ademen van de huid belemmeren.

 

Speciale gevallen

De melkkorstjes

Probeer ze niet zelf te verwijderen door te krabben of te borstelen. Dit kan irritatie van de hoofdhuid veroorzaken.

Versnel hun natuurlijke afbraak door een vettig product op de hoofdhuid aan te brengen en ze zo te "verzachten". Ze zullen vanzelf loskomen. Er zijn ook producten die er om bekend staan dat ze de natuurlijke eliminatie van melkkorstjes bevorderen. Dit is het geval van zoete amandelolie. Dit kun je 's avonds op het hoofdje van je baby aanbrengen en 's nachts in laten trekken. Reinig de volgende dag het hoofdje van je baby zonder te wrijven. Je zult zien dat binnen een paar dagen de melkkorstjes zijn verdwenen!
 

Droge en geïrriteerde huid

Als je baby een droge of geïrriteerde huid heeft, breng dan hydraterende crème met ronddraaiende bewegingen aan op het lijfje en het gezichtje.

Ontdek nu in onze shop !
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Nederlands
0.00
Kopen
En nog meer ...
WellnessHygiëne