Babyboom
Babyboom
Baby

Aiaiaiai ... die eerste tandjes

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Aiaiaiai ... die eerste tandjes

2 min
Éveil, Santé
<p>Hoe kan je jouw baby helpen om zonder veel pijn die eerste tandjes te laten groeien?

Baby’s eerste tandjes

De eerste tandjes zijn een hele gebeurtenis. Kwijlen, kluiven op alles wat hem voor de mond komt en een jengelend of soms hevig huilen wijzen erop dat dit belangrijke moment in zicht komt.

Wanneer je met je vinger het mondje van de baby aftast, kun je in het midden van de onder- of bovenkaak vaak de tand in kwestie in de vorm van een bobbel aan voelen komen. Soms heeft de baby wat verhoging of koorts. Alles bij elkaar is er dus ook even sprake van ziek-zijn.

Hoewel, er bestaan kinderen die zonder dat je er veel erg in hebt gehad, zomaar twee tandjes hebben geproduceerd, maar dat zijn uitzonderingen.

Balsem voor het tandvlees

Een uitstekend middel om het brandende gevoel in het babymondje wat te verzachten is tandvleesbalsem. Het is gebleken dat dit mondverzorgingsproduct ook bij baby’s uitkomst biedt. Het werkt namelijk verkoelend en houdt het tandvlees elastisch, waardoor dit de druk van het doorkomende tandje beter aankan. Je neemt een beetje balsem op de vinger en masseert zachtjes het tandvlees.

Kapotte billetjes

Vaak hebben kindjes als ze tanden gaan krijgen niet alleen last van hun mond, maar ook van hun billetjes. Ze produceren veel zuurdere ontlasting dan normaal, waardoor de huid wordt aangetast. Zodra de billetjes een beetje rood uitzien, kan je met elke verschoning een stevig laagje billenbalsem smeren. Zo voorkom je dat de huid open komt te liggen.

Tandjes poetsen

Zodra je kindje tandjes krijgt, is het belangrijk deze schoon te houden. Je kunt al in een vroeg stadium beginnen met een zacht borsteltje de tandjes te poetsen. In het begin is het niet nodig daar tandpasta bij te gebruiken. Als het kindje ouder wordt, kun je de tandjes poetsen met speciale kindertandpasta.

Bron info: Weleda. Weleda is de langst bestaande producent van natuurlijke verzorgingsproducten (°1921), waarvan Arnica Massageolie of de Calendula Babyserie wellicht het meest bekend zijn. Calendula Billenbalsem, Weleda Tandvleesbalsem en Calendula Kindertandpasta, allemaal op basis van natuurlijke ingrediënten, kan je kopen op www.kleinezebra.com.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Kindertandpasta
4.31
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Kindertandpasta
4.31
Kopen
Dr. Brown's
Vingertop tandenborstel
3.98
Kopen
Dr. Brown's
Tandenborstel eerste tanden roze
6.80
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby