Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 11 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 11 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
Hij heeft misschien al 6 snijtanden; 2 onderaan en 4 bovenaan. Maak je geen zorgen als je nog niets ziet, ieder zijn eigen tempo.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

De groei blijft vertragen en je kindje komt ongeveer 250 g aan.

Een jongen weegt 8 tot 11,75 kg – Een meisje weegt 7,5 tot 11,75 kg

Lichaamslengte

Je baby groeit een kleine cm.

Een jongen is 70 tot 79 cm groot.  Een meisje is 68 tot 78 cm groot.

 

Verzorg de tandjes

Hij heeft misschien al 6 snijtanden; 2 onderaan en 4 bovenaan. Maak je geen zorgen als je nog niets ziet, ieder zijn eigen tempo. Wij leren je niets nieuws als we vertellen dat melktanden tijdelijk zijn, maar dat maakt ze niet onbelangrijk! Het is absoluut noodzakelijk ze in goede gezondheid te houden omdat ze de kaak in goede vorm moeten houden en de komst van het definitief gebit voorbereiden. Het voorkomen van gaatjes vereist een bijzondere mondhygiëne en een uitgebalanceerde, gevarieerde voeding, waarbij de hoeveelheid suiker beperkt is.

Dit betekent geen banvloek op suikers, die onmisbaar zijn voor onze gezondheid; wel dat de dagelijkse inname ervan evenwichtig moet zijn. Geen suikerhoudende drank in de papfles ‘s avonds: dit veroorzaakt gaatjes en zwarte tanden bij je baby. Geef de voorkeur aan ongeraffineerde suiker. Deze veroorzaakt 10 keer minder tandbederf dan witte suiker, maar blijft ‘s nachts wel schadelijk voor melktanden.

Motorische ontwikkeling

Je kindje zoekt overal steunpunten.  Het ontwikkelt voldoende energie en behendigheid om rond te kruipen.  Het behoudt het evenwicht bij het rechtstaan en weer gaan zitten.  Het staat graag recht aan een lage tafel en aarzelt niet een gevaarlijke verplaatsing uit te voeren om bij de koekjes aan de andere kant van de tafel te kunnen! Het steunt tegen de tafel, laat zijn handen erover glijden en verplaatst zich met kleine, afgemeten pasjes.

Nieuwsgierigheid kan vervelend en zelfs gevaarlijk zijn. Hij zoekt en snuffelt in alle kasten, voelt zich aangetrokken door het colaflesje van grote broer of de ‘snoepjes’ die op het nachtkastje van mama rondslingeren.

 

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Baby’s hersenen werken natuurlijk al lang, maar nu kunnen we ook daadwerkelijk de resultaten van zijn denkactiviteit zien. Hij weet dat een verborgen voorwerp niet voor altijd weg is. Hij zal ernaar op zoek gaan en is zeer blij als hij het ontdekt.

Je lieveling evolueert stilletje aan van baby naar peuter. Met een eigen smaak en karakter. Alles wat jou interesseert, boei ook hem uitermate en hij tracht je te pas en te onpas na te doen. Hij komt in een periode terecht waarin hij razendsnel bijleert.  Zijn geheugen en observatievermogen ontwikkelen zich naargelang de prikkels die je hem aanreikt. Onderneem dus zoveel mogelijk activiteiten met hem.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
MAM 2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
133.06
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
MAM 2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
133.06
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Natracare Maandverband Long Ultra + vl 10 stuks
3.12
Kopen
Et encore plus de ...
Ontwikkeling van de baby