Babyboom
Babyboom
Baby

Baby's die snel groot hoofd krijgen, zijn slimmer.

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Baby's die snel groot hoofd krijgen, zijn slimmer.

2 min
Éveil, Santé
<p>Volgens een onderzoek is een snelle hoofdgroei een teken voor een hoog IQ. Zijn alle kleine baby's dan dom?

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is het niet belangriijk als je baby met een klein hoofd op de wereld komt. Dat kan afhankelijk zijn van de ouders, die dan ook vaak een klein hoofdje hebben. De groei van het hoofd van een baby en de extra kilo's die je baby wint in de eerste maand hangen blijkbaar wel samen met het IQ op latere leeftijd, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Baby's waarbij een een grote toename van de omtrek van het hoofd optreedt in de eerste maand na de geboorte, hebben op 6-jarige leeftijd een bovengemiddeld hoog IQ.

Ook een flinke toename van het lichaamsgewicht in de eerste maand wijst op een relatief goede ontwikkeling van intellectuele capaciteiten, vooral op het gebied van spraak.

Als het hoofdje echt niet groeit, kan er sprake zijn van te vroeg sluitende schedelnaden. In sommige gevallen moet er geopereerd worden om de schedelnaden open te houden, zodat de hersenen de kans krijgen om normaal te groeien. Zijn de schedelnaden en fontanel gewoon open, maar is er geen groei van het hoofd, dan moet uitgezocht worden hoe dit komt. Er bestaan stofwisselingsziekten, erfelijke aandoeningen, chromosomale aandoeningen en een infectie die dit kunnen veroorzaken.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby