Babyboom
Babyboom
Baby

Baby’s voeding : zetmeel

2 min
Voeding
Baby

Baby’s voeding : zetmeel

2 min
Éveil, Santé
Is je baby 7 maanden, laat hem dan af en toe eens wat brood, pasta en tarwegriesmeel proeven. Ook hier geldt: niets overhaasten en steeds in kleine dosissen werken !

Is je baby een ‘kleine eter’ of heeft hij te snel voldoende, dan kan je vanaf 6 maanden (nooit voor de 4de maand !) wat kindermeel toevoegen aan zijn zuivelproducten, groente- of fruitpap of soep. Gebruik steeds kleine hoeveelheden: start met 1 à 2 koffielepeltjes en pas de dosis daarna aan volgens zijn eetlust. Kindermeel biedt het voordeel dat het in kleine dosissen veel energie aanlevert. Gebruik tussen de 4de en de 6de maand enkel glutenvrij meel (lees goed wat op de verpakking staat). Gluten zijn eiwitten die voorkomen in graansoorten als tarwe, rogge, gerst, haver en spelt. Een kind dat op te jonge leeftijd gluten inneemt, loopt meer risico op allergieën en zelfs coeliakie, een ongeneeslijke stofwisselingsziekte.

Vanaf 6 maanden kan je de groentepap of -soep indikken en beter doen smaken door er wat gekookte of gestoomde aardappel onder te mixen. Is je baby 7 maanden, laat hem dan af en toe eens wat brood, pasta en tarwegriesmeel proeven. Ook hier geldt: niets overhaasten en steeds in kleine dosissen werken ! Met rijst wacht je best tot 18 maanden, als je baby zijn voeding beter verteert. Vanaf 7 maanden mag je je baby een koekje geven. Kies voor kinderkoekjes uit het rek ‘babyvoeding’ in je supermarkt.

Ontdek nu in onze shop !
94%
Bambix
Groeimelk met granen 1-3 jaar
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
94%
Bambix
Groeimelk met granen 1-3 jaar
13.50
Kopen
NUK
Afwasmiddel voor flessen met schuimpompje
6.95
Kopen
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
En nog meer ...
Voeding