Babyboom
Baby

Welke groenten geef je?

Baby

Welke groenten geef je?

Bereid de groentjes zo natuurlijk mogelijk. Kook ze in een beetje water of stoom ze (voor een maximaal behoud aan vitaminen). Voeg geen zout toe.

Geef bij voorkeur licht verteerbare, geliefde groenten als boontjes, spinazie, courgette (zonder schil of pitten), preiwit, wortels,… Vermijd in het begin best minder vlot verteerbare groenten als asperges, het groen van een prei, schorseneren, paprika’s, raap, kool (buiten broccoli en bloemkool),…

Hoe?

Bereid de groentjes zo natuurlijk mogelijk. Kook ze in een beetje water of stoom ze (voor een maximaal behoud aan vitaminen). Voeg geen zout toe. Tegenwoordig bestaan er voor babyvoeding multifunctionele toestellen, die koken, stomen, mixen,… Het is zeker het overwegen waard er zo eentje op je geboortelijst te laten plaatsen. Plet of mix daarna de groenten met wat gekookte aardappel. Je kunt deze pap aan de flessenmelk toevoegen, of ze zo met het lepeltje geven.

Hoeveel?

Start met 2 à 3 koffielepeltjes groentepap per maaltijd. Voer die hoeveelheid de volgende weken langzaam op tot 4 à 5 soeplepels per maaltijd.

Lees meer over

Wanneer?

‘s Middags, bij de melk of gemixt met de melk in het flesje. Vergeet in dat geval geen speen met een grotere opening te nemen.

Vers, diepgevroren of kant-en-klaar?

Je kunt verse groenten of niet-bereide diepvriesgroenten gebruiken, maar af en toe kan kant-en-klare potjesvoeding uit de supermarkt geen kwaad. Die zijn afgestemd op de leeftijd en de behoeften van het kind en volgen een strenge reglementering op het vlak van hygiëne en samenstelling. Voor rauwe groenten (gepelde en ontpitte tomaat, geraspte worteltjes, avocado,…) wacht je best tot 10 à 12 maanden.