Babyboom
Babyboom
Zwanger

Badpak of bikini in je zwangerschap?

2 min
Schoonheid
Zwanger

Badpak of bikini in je zwangerschap?

2 min
Éveil, Santé
Ook al heb je een ontzettend mooie ronde buik, je kiest toch beter voor een badpak als je deze zomer zwanger naar het strand trekt!

Natuurlijk mag je ook zwanger in de zon zitten! Op die manier bouw je vitamine D op; een essentiele vitamine voor een gezonde botontwikkeling van je kindje. Maar toch geven we je drie goede redenen om een badpak in plaats van een bikini te kiezen als je deze zomer zwanger naar het strand ligt:

1. Je baby is lichtgevoelig

Vanaf de zestiende week kan de baby in je buik licht van buiten de baarmoeder waarnemen. Ook al kan het geen kwaad, dat felle zonlicht kan je baby nerveus maken, en dat laat hij jou en je lichaam merken!

2. Zonlicht kan zwangerschapsstriemen versterken

Als je toch de zon in gaat, smeer je je best heel goed in met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor of zelfs een sunblock. Draag ook altijd iets op je hoofd.

Onder invloed van zwangerschapshormonen verandert je huid immers. Sommige zwangere vrouwen krijgen dan een zogenaamd zwangerschapsmasker, ook wel chloasma of melasma genoemd. Bij vrouwen met een lichte huid vormen zich donkere pigmentvlekken in het gezicht, terwijl vrouwen met een donkere huid juist lichtere vlekken krijgen. Op je buik en borsten worden zwangerschapsstriemen extra in de verf gezet, want deze littekens bruinen niet mee.

Zolang je striemen nog paars of rood gekleurd zijn, bestaat er zelfs een risico dat er wanneer je zont hyperpigmentatie optreedt, waardoor er rond je striem een soort van bruine vlek ontstaat, die maar moeilijk weer zal vervagen.
Natuurlijk kan jij je bikini van vorig jaar dragen, maar deze bikini's zijn niet geproduceerd voor zwangere vrouwen met een zwaardere cup. Zwangerschapsbadpakken- en tankini's zijn goed doordacht en bieden steun aan je borsten en je buik. Ondertussen zijn er ook hel wat merken die borstvoedingsfunctionaliteiten in het badpak verwerkt hebben zodat je ook na je zwangerschap het badpak nog kan gebruiken.

En laat ons eerlijk zijn; je zwangerschapsbadpak gebruik je na je zwangerschap nog een hele tijd, want die extra kilootjes verwijnen niet als sneeuw voor de zon...

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid