Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wanneer is het tijd voor zwangerschapskleding?

2 min
Mode
Zwanger

Wanneer is het tijd voor zwangerschapskleding?

2 min
Éveil, Santé
Vanaf de eerste maand is het belangrijk om over te schakelen op aangepaste meegroeibeha's om absoluut comfort te garanderen.

Na de aankondiging van het geweldige nieuws moet je stilletjes aan gaan nadenken over het aanpassen van je garderobe. Eerder goed nieuws, niet?

 

Wacht niet met de aankoop van aangepaste lingerie

In het begin van de zwangerschap worden je borsten ongeveer 1 maat groter. Aan het einde van de zwangerschap worden ze nog wat groter en hetzelfde gebeurt als je borstvoeding geeft. Dit vind je ongetwijfeld een leuke gedachte, en je partner samen met jou. 

Vanaf de eerste maand is het belangrijk om over te schakelen op aangepaste meegroeibeha's om absoluut comfort te garanderen.

Wij helpen je bij je keuze.

 

Welke maat?

Je kan thuis je maten nemen met een meetlint:

  1. Meet je borstbovenwijdte (ter hoogte van de tepels). Dit is je maat (85, 90, 95 …).
  2. Meet je borstonderwijdte (onder je borsten).
  3. Het verschil tussen deze resultaten geeft de geschikte cupmaat: 10cm = A, 10cm = B, 17cm = C, 19cm = D, 21 cm = E, 23cm = F, 25cm = G, 27cm = H.

Om er zeker van te zijn dat je je niet vergist, vraag je om bevestiging in de winkel, waar men je opnieuw zal opmeten…

 

Welk materiaal?

  • elastaan (je kan hier tot 1 cupmaat winnen)
  • katoen
  • microvezel

Met of zonder beugel?

Dit hangt af van je eigen voorkeur en de grootte van je boezem.

Wie al een stevige boezem heeft, heeft extra steun nodig in de vorm van beugels en bredere bandjes om de rug te ontlasten.

De anderen hoeven niet ongerust te zijn:  je bent niet enkel aangewezen op de ‘zwemmersbh’-look. Je kunt ook kiezen voor modellen met beugel voor meer welving en het gevoel dat alles mooi op zijn plaats blijft.

Je mag je van ons gerust laten verleiden door modellen die meerdere sluitingsclips hebben, of een opening vooraan als je later borstvoeding wilt geven. Het belangrijkste blijft dat ze comfortabel zitten!

 

Voor de slip geven we de voorkeur aan katoen, ter voorkoming van irritaties en infecties. Zorg er ook voor dat je buik en billen nooit samengedrukt worden.

 

Een nieuwe garderobe rond de 3de maand

Hoewel niet alle vrouwen op dezelfde wijze aankomen, start men meestal met de 1ste zwangerschapsbroek rond de 3de maand. Ook hier geldt dat jouw comfort het belangrijkste is. Je mooie beginnende buikje mag in geen geval samengedrukt worden!

Bij de aankoop van deze nieuwe kledij kies je best je eigen maat. De bh’s zullen wel meegroeien met de veranderingen die je figuur de komende maanden zal doormaken. Een zwangerschapsmaat 40 stemt dus overeen met een maat 40 van voor de zwangerschap. Maak jezelf niets wijs: oversized broeken dragen is geen elegante oplossing. Ze zitten ongemakkelijk en vormen lelijke plooien ter hoogte van de billen.

Kies voor materialen zoals katoen of linnen omdat je, zoals je wel weet, in deze periode gemakkelijker zult transpireren. Bye bye synthetische stoffen!

Je nieuwe kleding voor aanstaande mama’s zal je passen als een handschoen. Je zult er zelfs niet meer aan denken die oude, relaxte jeans te dragen waarvan je dacht dat die je goed stond.

Ontdek nu in onze shop !
Elvie
Elvie Pump Dubbele elekrische borstkolf
489.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Elvie
Elvie Pump Dubbele elekrische borstkolf
489.00
Kopen
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
89%
Pampers
Harmonie Maxi Maat 3
25.99
Kopen
En nog meer ...
Mode