Babyboom
Babyboom
Baby

Bekend dat ze ouders bang maakt: de periode van de Terrible Two’s

2 min
Opvoeding
Baby

Bekend dat ze ouders bang maakt: de periode van de Terrible Two’s

2 min
Éveil, Santé
Al een rebel? Als ouder moet je kalm blijven en geduld hebben. Gelukkig zijn de Terrible Two’s slechts een voorbijgaand fenomeen.

Wat is het juist?

Vanaf de leeftijd van twee maken alle kinderen een periode van sterke tegenstand door. Het blijft essentieel voor hun ontwikkeling, hun onafhankelijkheid en de opbouw van hun persoonlijkheid. Deze essentiële passage is natuurlijk en gezond. Het kind is zich al bewust van zijn kleine kracht, leert nee zeggen en ontneemt zichzelf niets. Dit is de beroemde "Terrible Two’s" of de crisis van “nee”. Het maakt ouders gek en belast hun zenuwen.

Hoe vertalen de Terrible Two's zich?

Herhaaldelijk “nee” zeggen, huilen, tranen, mokkend, festival van onzin, stilte, weigering om te eten of klappen tegen alles om hen heen ... Kinderen hebben geen gebrek aan verbeeldingskracht om hun gedachten af

Hoe reageren?

Een crisis aan de horizon? Het ideaal is om de woede niet te overdrijven. Makkelijker gezegd dan gedaan... Maar je moet proberen te bepalen of de driftbui van je peuter een reactie is op een frustratie of een behoefte (slaap, angst of andere...) en in dat geval moet je positief reageren.

Het beste is dan de driftbui te negeren en natuurlijk niet te schreeuwen of te slaan. Misschien kun je een manier vinden om de woede af te buigen: een knuffel, een verhaal, een wandeling...

Als deze woede resulteert in een "scène", kunt u de kleine woede isoleren en haar uitleggen dat de mensen om haar heen niet aan haar driftbui moeten worden onderworpen. Maar als de woedeaanval aanhoudt, bied haar dan een uitweg en probeer woorden te geven aan haar woede.

Als u nee zegt, wees dan overtuigd van uw standpunt, blijf coherent en geef achteraf niet toe: deze houding zou verwarrend zijn. Neem zo nodig het voorwerp dat hem verboden is weg of neem zijn hand weg.

Hoe lang duurt die Terrible Two?

Na verloop van tijd leert het kind zich te beheersen en andere instrumenten te ontwikkelen om zijn woede te beheersen. Elk kind ontwikkelt en groeit in zijn of haar eigen tempo en er kan best een "terrible three" of zelfs een "terrible four" zijn! Verlies dus niet de hoop en het geduld, houd in gedachten dat dit gewoon een moeilijke periode is om doorheen te komen, en dat het je kind helpt op te groeien.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 4-12m Licht beige Jersey tog 1,5
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 4-12m Licht beige Jersey tog 1,5
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 4-12m Licht beige Jersey tog 1,5
49.90
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding