Babyboom
Babyboom
Zwanger

Beleef je zwangerschap bewuster door middel van zwangerschapsyoga

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Beleef je zwangerschap bewuster door middel van zwangerschapsyoga

2 min
Éveil, Santé
<p>Yoga is een goede manier om intenser te genieten van je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling.

Bij yoga leer je jouw lichaam en geest ontdekken en beheersen. Deze hindoeïstische meditatietechniek is de laatste jaren zeer populair geworden in onze westerse samenleving. Yoga is immers een goede manier om te ontsnappen aan de alledaagse stress. Wanneer je elke dag een beetje tijd uitrekt om aan yoga te doen - bijvoorbeeld ’s morgens, om de dag met een frisse geest te starten of ’s avonds, om te relaxen na een stressvolle dag - zal je ontdekken dat er heel wat last van je schouders valt. Ook voor zwangere vrouwen worden er aangepaste yoga-cursussen gegeven.

Yoga tijdens je zwangerschap

Door aan yoga te doen wordt je bewuster van de verbinding tussen lichaam en geest. Bij zwangerschapsyoga wordt er afwisselend aandacht besteed aan oefeningen om de zwangerschap door te komen en oefeningen die je door de bevalling heen zullen helpen. De spieren worden soepel gemaakt en de ademhaling wordt geoefend. Zwangerschapsyoga helpt je jouw zwangerschap bewuster te beleven en meer vertrouwen te krijgen.

Vanaf je 14e week kan je zwangerschapsyoga beoefenen tot het einde van je zwangerschap, tenzij dit afgeraden wordt door je arts. De lessen vinden meestal plaats in kleine groepjes zodat je voldoende ruimte hebt om tot rust te komen en tegelijkertijd je ervaring kan delen met andere zwangere vrouwen.

Yoga-oefeningen die je helpen je zwangerschap bewuster te beleven

Tijdens je zwangerschap moet je extra aandacht besteden aan je lichaam. Je bent immers niet alleen voor jezelf verantwoordelijk, maar ook voor het nieuwe leven dat in je groeit. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste manier vindt om met spanning, pijn, angst en emoties om te gaan. Tijdens de yogalessen worden er houdingen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen aangeleerd.

In Vlaanderen zijn er verschillende verenigingen die zwangerschapsyoga aanbieden. Vind je niet meteen een geschikte cursus in jouw buurt, dan zijn er ook heel wat boeken terug te vinden over zwangerschapsyoga. Zwangerschapsyoga, deel 1 - werkboek van Annemarie Bokma-Nissen is er alvast eentje uit het grote aanbod. Dit boek begeleidt jou en je partner tijdens je zwangerschap. In het boek worden er verschillende oefeningen beschreven, zodat je ook thuis aan yoga kan doen.

Ga verder met yoga na je bevalling

Er is geen reden om deze goede gewoonte op te geven na de bevalling. Ook nadat je jouw kindje op de wereld hebt gezet kan je verdergaan met het beoefenen van yoga. Ook bestaan er [yoga-cursussen, speciaal voor kinderen->http://www.Babyboom/nl/kleuter/spelen-leren-1604/bewegen/article/yoga-voor-kids-hap-hap-als-een]. Wanneer je kindje dus oud genoeg is, kan je hem inschrijven voor zo'n cursus kinderyoga waar hij spelenderwijs zal leren om te gaan met de verbinding tussen lichaam en geest.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen