Babyboom
Babyboom
Zwanger

Bereid je voor op je bevalling met een kopje thee!

2 min
Levering
Zwanger

Bereid je voor op je bevalling met een kopje thee!

2 min
Éveil, Santé
Niet alle theesoorten zijn geschikt als je zwanger bent. Wij geven je een zicht op het juiste kopje thee!

Thee tijdens je zwangerschap

Theïne en cafeïne zijn eigenlijk dezelfde stoffen maar een kopje koffie bevat tweemaal zoveel cafeïne bevat als een kopje thee. Tijdens je zwangerschap en borstvoeding zou je niet meer dan 300 mg cafeïne per dag mogen gebruiken. Eén kopje thee bevat ongeveer 30 mg cafeïne. Met dit advies in je achterhoofd kun je onbezorgd genieten van je favoriete thee.

Dat geldt trouwens enkel voor zwarte, groene en witte thee. Thee uit vruchten of kruiden bevatten geen theïne!

Opgepast met thee in je eerste trimester

Er zijn heel wat theesoorten die je beter kan mijden in de eerste maanden van je zwangerschap. De reden hiervoor is dat de kruiden, die gebruikt worden in deze theesoorten de menstruatie kunnen opwekken of een te vroege bevalling kunnen veroorzaken.

Je vindt een lange lijst met kruiden die je beter kan mijden tijdens je zwangerschap op de website van Annetanne.

Kruidenthee tegen zwangerschapskwaaltjes

Toch zijn er ook heel wat theesoorten van kruiden die je kunnen helpen zwangerschapskwaaltjes te bestrijden!

Een gemberthee bijvoorbeeld, wordt gebruik bij reisziekte en bij ochtendmisselijkheid of zwangerschapsbraken. Ook muntthee, venkelthee of kamillethee staan erom bekend dat ze kunnen helpen tegen misselijkheid. Drink zeker niet te veel venkelthee in je eerste semester, want venkelthee wekt ook contracties op in je baarmoeder.

Thee om je voor te bereiden op je bevalling

Vroeger was het bij velen bekend dat bepaalde kruiden, waaronder framboosblad, brandnetelblad en bloemige kruiden een zeer goede uitwerking hebben tijdens en na de zwangerschap.

In Engeland bijvoorbeeld, raden vroedvrouwen aan framboosbladthee te drinken vanaf de 34ste week. Deze theesoort helpt de baarmoeder te ontspannen zodat de bevalling gemakkelijker kan verlopen. Tevens heeft de thee een kalmerende, reinigende en versterkende werking, is het vochtafdrijvend en stimuleert het immuunsysteem. In Vlaanderen durven heel wat vrouwen de thee pas drinken vanaf de 37ste week, maar 1 kopje per dag kan je dus probleemloos drinken vanaf de 34ste week.

Herstellen na de bevalling met thee

De opgenomen kruiden na een kruidenthee, zoals vrouwenmantel, kalmeren de baarmoeder en bevorderen het herstel en de melkproductie. Tevens heeft de thee een reinigende, kalmerende, versterkende werking en draagt het bij aan een goede darmwerking.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering