Babyboom
Babyboom
Zwanger

Beweging tijdens de zwangerschap goed voor ontwikkeling babybrein

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Beweging tijdens de zwangerschap goed voor ontwikkeling babybrein

2 min
Éveil, Santé
Mama in spé, trek je sportschoenen aan, want 3 keer per week 20 minuutjes sporten is goed voor je baby's hersenen!

Als je zwanger bent, is het niet altijd makkelijk om gemotiveerd te blijven om te sporten: je ochtendmisselijkheid kan je parten spelen en naarmate je zwangerschap vordert, zeul je extra gewicht mee en zijn je enkels vaak gezwollen.

Maar drie keer per week twintig minuten bewegen zou volgens een recente studie bijzonder bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van je baby’s hersenen.

Onderzoekers vermoedden al langer dat beweging tijdens de zwangerschap goed is voor de ontwikkeling van het ongeboren kind. Dierenproeven hadden dit al bewezen, maar de onderzoekers wilden ook graag gelijkaardige resultaten bij mensen aantonen.

Onderzoekers aan de universiteit van Montréal onderzochten al het effect dat beweging heeft op de hersenen van kinderen, maar nu ging hun onderzoek een stap verder: ongeboren kinderen. En het effect dat de bewegingsinspanningen van hun moeder op hun ontwikkeling heeft.

Één groep moeders in spé bleef tot het einde van de zwangerschap actief; minstens twintig minuten beweging drie keer per week. De ander groep deed geen specifieke inspanningen. Wat bleek: wanneer vlak na de geboorte met een EEG het reactievermogen van de hersenen getest werd, bleek dat de baby’s van de actieve mama’s het best scoorden.

Bovendien voelden de actieve moeders zich ook gewoon beter en fitter tijdens de zwangerschap! Ze kwamen verder slechts een gezond aantal kilo’s aan, kregen baby’s met een gezond geboortegewicht, hadden minder last van postnatale depressie en sliepen beter. Alleen maar positieve effecten dus!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen