Babyboom
Babyboom
Zwanger

Bioritme en zwangerschap

2 min
Levering
Zwanger

Bioritme en zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen de bioritme berekenings methode gebruiken om hun uitgerekende datum te bepalen, maar is dat echt betrouwbaar?

Bioritme, wat is dat?

Deze theorie dateert uit de 19e eeuw, bekend dankzij Sigmund Freud. Volgens deze theorie worden mensen gereguleerd volgens drie cycli (zoals een biologische klok) volgens hun geboortedatum:

-de emotionele cyclus: 28 dagen

-de fysieke cyclus: 23 dagen

-de intellectuele cyclus: 33 dagen

Over het algemeen vertelt het bioritme je over de momenten van volledige energie en die van energieverlies. Deze tool bepaalt ook drie fasen in je organisme: de positieve fase, de negatieve fase en de overgangsfase.

Hoe kom je erachter wat je uitgerekende datum is?

Als u zwanger bent, is het raadzaam om een ​​bloedonderzoek te laten doen om uw zwangerschap te bevestigen. Vervolgens gebruikt de verloskundige of gynaecoloog de datum van je laatste menstruatie om je geschatte uitgerekende datum (DAP) te bepalen. Hiervoor telt hij of zij 14 dagen en 9 maanden bij deze datum op. Deze datum is bij benadering en kan dus enkele dagen afwijken, met name door externe factoren zoals stress.

De dateringsecho, vaak tussen de 11e week van de amenorroe en de 13e, maakt het mogelijk om met name de zwangerschap te dateren door de cranio-caudale lengte van de foetus te meten. Om de vervaldatum te bepalen, is deze methode het meest effectief.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van de bioritmemethode bij het voorspellen van de bevalling. Deze theorie wordt als pseudowetenschap beschouwd en kan de exacte conceptiedatum van je toekomstige baby niet weten. Het kan echter worden gebruikt om de energiecycli van je lichaam beter te begrijpen.

Aarzel niet om onze handige tool te gebruiken : uitrekening bevallingsdatum

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering