Babyboom
Babyboom
Baby

Borstvoeding is mogelijk na vroeggeboorte

1 min
Voeding
Baby

Borstvoeding is mogelijk na vroeggeboorte

1 min
Éveil, Santé

Als je beslist hebt borstvoeding te geven, dan hoeft het feit dat je baby in de couveuse ligt geen hindernis te zijn. Integendeel want voor couveusekindjes is borstvoeding zeer belangrijk. Je kan dan zelf je moedermelk afkolven zodat je baby toch baat kan hebben bij het drinken van deze rijke bron van eiwit, vitaminen en andere voedingsstoffen.

Zo zorg je ervoor dat hij heel wat antistoffen binnenkrijgt die zijn afweer verbeteren, evenals vetzuren en eiwitten die aangepast zijn aan zijn groei. Je melk is dus de beste bescherming die je aan je baby kan bieden. De samenstelling van de melk varieert trouwens volgens de verschillende stadia van de zwangerschap. Je melk zal bijgevolg aangepast zijn aan de noden van de kwetsbare, premature baby.

Het is wel vermeldenswaardig dat borstvoeding bij premature baby's stapsgewijs verloopt (in tegenstelling tot voldragen baby's). Het vergt dus heel wat geduld en inzet. Omdat je baby heel kwetsbaar is, zal je een goede hygiëne moeten respecteren. Daaronder kan je verstaan dagelijks douchen en bij elke wasbeurt een zuiver washandje gebruiken.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
MultiMam
Kompressen
8.89
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding