Babyboom
Babyboom
Baby

Borstvoeding terwijl je rijdt?!

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Borstvoeding terwijl je rijdt?!

2 min
Éveil, Santé
Een auto-ongeluk in Zweden met een 3 weken oude baby krijgt een bittere nasmaak. De chauffeur was immers afgeleid omdat ze haar baby borstvoeding gaf tijdens het rijden.

Borstvoeding achter het stuur?!

Een Zweedse mama is, na een auto-ongeluk, beschuldigd van opzettelijke nalatigheid.

De reden? De mama van een 3 weken oude baby kon het huilen niet meer langer aan en besloot haar kindje al rijdend borstvoeding te geven. Afgeleid reed ze achterin een vrachtwagen op de autostrade. De airbags - die de dood van de baby hadden kunnen verooraken - waren dit keer de redding. Mama, baby en de 2 kinderen achterin de auto bleven ongedeerd.

Borstvoeding achter het stuur?! Dat gebeurt toch niet echt!

Je zou versteld staan. Onze hoofdredactrice zat hoogzwanger achter het stuur van haar auto op de E40, terwijl ze werd ingehaald door een koppel met baby. In dit geval zat weliswaar papa achter het stuur, maar mama gaf haar baby op de passagierszetel borstvoeding tegen 120 km/uur.

Natuurlijk zal papa erg voorzichtig gereden hebben, maar ongevallen kunnen toch ook door andere onvoorzichtige chauffeurs veroorzaakt worden?

Heb jij je kind ooit borstvoeding gegeven in een rijdende auto? Heb jij je kind ooit borstvoeding gegeven op een plaats waarvan je achteraf dacht:"Hmmm, misschien was dit dom?"

Geef je kind NOOIT borstvoeding in een rijdende auto

Borstvoeding geef je toch omdat je het beste wil voor je kind; waarom dan zulke risico's nemen?

Of je nu zelf rijdt of je laat je rijden, een baby hoort IN GEEN GEVAL uit de autostoel gehaald te worden tijdens het rijden! Ook al huilt je kindje onafgebroken om wat te eten of te drinken, er zijn parkeerplaatsen en tankstations genoeg in ons land! (En in Zweden is dat beslist niet anders!)

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama