Babyboom
Babyboom
Baby

Borstvoeding voor mannen

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Borstvoeding voor mannen

2 min
Éveil, Santé
Mannen zouden zich buitengesloten voelen bij borstvoeding. En daarom is er nu een borstvoedingspomp voor mannen. Is borstvoeding wat voor jouw man?

Borstvoeding voor mannen

Voor de meeste vaders is borstvoeding een ervaring die ze alleen vanaf de zijlijn kunnen waarnemen. Een nieuw product kan daar verandering in brengen!

Een Britse projectontwerpstudent ontwikkelt momenteel een pakket waarmee mannen op natuurlijke wijze moedermelk kunnen produceren door een dagelijkse dosis hormonen.

Post-natale depressie verminderen

"Na het leren dat de gemeenschappelijke oorzaak van postnatale depressie voor moeders de druk is om borstvoeding te geven, heb ik deze kit ontwikkeld. Zo hoop ik om koppels te motiveren elkaar te helpen en hun nieuwe baby te ondersteunen," legde Marie-Clarie Springham uit.

De 24-jarige is het brein achter de revolutionair idee. Marie-Claire stak meteen enkele designprijzen in Londen op zak.

Ze voegt eraan toe dat ze hoopt dat het "vaders in staat stelt een actievere rol te spelen in de eerste zes maanden van het leven van de baby." Onderzoek heeft immers aangetoond dat de werklast van een moeder toeneemt met 21 uur nadat een baby is geboren, vergeleken met de toename van slechts 12,5 uur door de vader.

Daarenboven blijkt uit onderzoek dat heel wat vaders zich buitengesloten voelen en negatieve gevoelens ontwikkelen tegenover de baby aan moeders' borst.

Borstpomp voor mannen

Op Amazon in de USA kan je al jaren Mr. Milker kopen; een vest met borsten waaraan flessen met (moeder)melk kunnen gekoppeld worden. Zo kan je man het gevoel krijgen borstvoeding te geven, al is er van het lichaamscontact met een groot vest nog nauwelijks sprake.

Zodra een partner zwanger wordt, begint de vader met de nieuwe kit uit de UK eenmaal per dag met progestageen, een hormoon dat de vorming van melkproducerende klieren stimuleert. Dan, zes weken voordat de baby komt, zal hij een dosis domperidon toevoegen, die het lichaam aangeeft dat het kan beginnen met het maken van moedermelk.

De kit bevat niet alleen de hormonen zelf, maar ook een borstvoedingspomp en een "mannelijke equivalent van de zwangerschapsbeha." Het is in wezen een compressievest, wat nodig kan zijn omdat Springham merkt dat mannenborsten kunnen opzwellen tot de maat van een B-cup door de hormonen.

Hoewel de kit zich nog in de beginfase van de ontwikkeling bevindt (hij moet ook nog klinisch worden getest), gaat het gerucht dat hij in slechts vijf jaar in de winkel kan liggen. Laat het aftellen beginnen!

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama