Babyboom
Babyboom
Baby

Couveusekoffer voor broertjes en zusjes van prematuurtjes

2 min
Familie
Baby

Couveusekoffer voor broertjes en zusjes van prematuurtjes

2 min
Éveil, Santé
Die couveusekoffer helpt de andere kindjes in het gezin begrijpen wat er aan de hand is met hun broertje of zusje.

Wanneer een kindje te vroeg geboren wordt, begrijpen de broertjes en zusjes niet altijd wat er met de nieuwe baby aan de hand is.

"Waarom mag die baby niet in een gewoon bedje en moet hij in een grote glazen bak?" "Waarom is mama verdrietig?" "Waarom mag ik de baby niet aaien?" "Waarom al die slangetjes en draadjes?"

Om een antwoord te geven op de vragen die ze mogelijk hebben, introduceert het AZ Groeninge in Kortrijk nu een couveusekoffer voor broertjes of zusjes van couveusekindjes. De koffer moet de broertjes en zusjes van couveusekindjes dus helpen begrijpen wat er allemaal met de baby gebeurd en waarom hij een tijdjes in de couveuse moet blijven. De kinderen zouden deze ziekenhuisperiode zo makkelijker kunnen verwerken. Want toch ongeveer tien procent van all baby’s die in het AZ Groeninge geboren worden, moeten minstens even in de neonatologie verblijven.

Studenten Vroedkunde van de Katho in Kortrijk bedachten in het kader van hun bachelorproef en geïnspireerd door een Nederlands voorbeeld de couveusekoffer.

De koffer bevat een pop en allerlei spulletjes die een baby in de couveuse ook nodig heeft: spuitjes, oogbrilletjes, een maagsonde, … Hierdoor kunnen kinderen de situaties naspelen, wat het verwerkingsproces helpt. Verschillende voorleesboekjes leggen uit wat er allemaal aan de hand is: waar dienen de monitoring-pleisters voor, waarom moet mijn broertje of zusje in het ziekenhuis blijven, … Verder zit in de koffer ook een draaiboek, kleurboek en kalender. Het draaiboek toont wat van de kinderen verwacht wordt als ze op bezoek komen in het ziekenhuis. De afbeeldingen in het kleurboek tonen aan wat hun zusje of broertje meemaakt op neonatologie. Via de kalender kunnen de kinderen aftellen naar de thuiskomst van de kleine spruit.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie