Babyboom
Babyboom
Zwanger

De baby is er!

2 min
Levering
Zwanger

De baby is er!

2 min
Éveil, Santé

Het hoofdje is eruit en er wordt gecontroleerd of de navelstreng niet om het halsje is gedraaid. De gynaecoloog zal dan het hoofdje voorzichtig iets naar beneden trekken en naar boven trekken om eerst de schouder die zich boven de pubis bevindt, te bevrijden. Daarna volgt de andere schouder en de rest van het lichaam. Je gynaecoloog kan dan uiteindelijk de baby op je buik leggen.

In sommige kraamklinieken zal men je voorstellen om in dit stadium zelf je kind te nemen zodra het hoofdje en de schouders geboren zijn. In andere kraamklinieken laat men je de evolutie volgen met behulp van een spiegel zodra het haar van de baby zichtbaar is. Ook de papa wordt erbij betrokken. Voor hem is dit het eerste moment dat hij lichamelijk contact met de baby kan hebben.

Je bent mama en je voelt dat zacht en warm lichaampje tegen je aan dat rustig wordt bij het horen van je stem, bij het ruiken van je geur en het voelen van je strelingen. De verpleegster zal hem goed bedekken om te vermijden dat je baby het te koud krijgt. Hij kan immers zijn lichaamstemperatuur nog niet zelf regelen.

De geboorte is een ontroerende en unieke gebeurtenis in een mensenleven die al heel wat tranen van vreugde heeft doen stromen. Het is bovendien een gebeurtenis die een nieuwe wereld voor je opent, de wereld van het ouderschap.

Je bent dan ook overgelukkig en je blik omvat alle liefde van de wereld voor je baby die net geboren is. De medische ploeg die dit wonder met jou beleeft heeft, deelt in jouw geluk.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering