Babyboom
Babyboom
Baby

De beste voedingsbronnen van calcium voor baby: vindt u hier

2 min
Voeding
Baby

De beste voedingsbronnen van calcium voor baby: vindt u hier

2 min
Éveil, Santé
<p>Melk is het eerste voedsel dat in je opkomt als het gaat om calcium voor baby's. Het is één van de belangrijkste voedingsbronnen van calcium

Om baby calcium te geven: wees soms sluw

Melk heeft ideale eigenschappen voor baby's omdat het het essentiële calcium bevat dat nodig is voor een goede opbouw van een sterk skelet. Het is ook een evenwichtsfactor voor kinderen en adolescenten. Zonder melk wordt een jong kind sneller moe. Calcium speelt een aansturende rol in het lichaam door te zorgen voor de goede werking van cellen.

Als de baby 8 maanden is, kies dan voor babyrecepten waarbij je de melk kunt 'verstoppen' en de smaak kunt maskeren, bijvoorbeeld dankzij kaas. Gruyere bechamel, Comté-puree, pasta of groentegratin bestrooid met Parmezaanse kaas of Emmental (de kazen die het rijkst zijn aan calcium), croque-monsieur in bistro- of soufflé-stijl, zijn alternatieven voor melk die de baby kunnen behagen.

Waarschuwing: vermijd "dubbele room" kazen die meer dan 60% vet bevatten en weinig calcium bevatten.

En hoe zit het met delicatessen op basis van melk...?

Als uw peuter weigert melk te drinken, overweeg dan op calcium gebaseerde traktaties. Ze hebben een groot voordeel: de kinderen hoeven niet te worden gevraagd om ze op te eten ... Het grote nadeel van "vraatzucht" is ... suiker. We moeten er dus voor zorgen dat ze er geen misbruik van maken, ook al vragen ze om meer.

Bied vanaf 3 jaar gearomatiseerde yoghurt, rijstpudding, vlaaien, ijs, enz. Als tienuurtje of vieruurtje biedt u uw kleuter een

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding