Babyboom
Babyboom
Zwanger

De hechting van de episiotomie

2 min
Levering
Zwanger

De hechting van de episiotomie

2 min
Éveil, Santé

Hoe genees ik na het inknippen?

De hechting van de episiotomie na de bevalling gebeurt onder lokale verdoving of epidurale verdoving (als de bevalling met epidurale verdoving heeft plaatsgehad).

Je gynaecoloog gebruikt oplosbare draad om de vagina en de weefsels van de bekkenbodem te hechten. Soms kan het ook wel gebeuren dat er niet-oplosbaar materiaal wordt gebruikt dat 5 dagen later verwijderd moet worden, voor je naar huis vertrekt.

Deze verwijdering gebeurt zonder verdoving maar is niet pijnlijk. In het ergste geval voel je een paar prikjes.

Hoe verzorg ik mezelf zodat een episiotomie sneller heelt?

Om een goede en gezonde hechting te verzekeren, is het belangrijk dat je er een strikte hygiëne op nahoudt. Dat wil zeggen dat je, telkens als je naar het toilet bent geweest en gedurende een week, moet spoelen met schoon water. De 2 dagen na de episiotomie zijn tamelijk onaangenaam omdat je moeilijk kan zitten zonder pijn te hebben. Er zullen je daarom pijnstillende en ontstekingwerende geneesmiddelen worden voorgeschreven. Je moet toch op 3 à 4 weken rekenen voor het litteken helemaal geen pijn meer doet.

Bij sommige vrouwen gaat de episiotomie bijna onopgemerkt voorbij zonder dat ze er last van hebben. Andere vrouwen hebben de eerste dagen echter zodanig veel pijn dat de babypret er een beetje door verloren gaat.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering