Tijdens onze zwangerschap zijn de hormonen enerzijds verantwoordelijk voor onze misselijkheid, onze constipatie, ons humeur. Anderzijds worden de hormonen geprezen omdat ze onze huid zachter maken, ons haar mooier maken en omdat we ons goed in ons vel voelen.
Hoewel we allemaal weten dat hormonen bestaan, dat ze onze borsten doen groeien en dat ze onze menstruatie regelen, is het tijd dat we het mysterie van de rol van elk hormoon ophelderen.
Verschillende lichaamsdelen maken hormonen aan, namelijk de hypofyse (die zich in de hersenen situeert), de schildklier, de bijnieren, de eierstokken en zelfs de placenta.
De rol van hormonen is in feite altijd identiek: zij zijn de boodschappers die de bevelen van de productie-eenheden doorgeven aan de organen. Eens ze zich in het bloed bevinden, gaan ze op zoek naar hun doelwit. Zodra ze het gevonden hebben, hechten ze zich eraan vast en geven ze het bevel door dat ze ontvangen hebben.
Vanaf het begin van de zwangerschap wordt het vrouwelijk lichaam overspoeld door hormonen. Negen maanden lang zullen de hormonen samenwerken om te komen tot het mooiste moment ooit: de eerste kreet van je baby.