Babyboom
Babyboom
Zwanger

De innesteling

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

De innesteling

2 min
Éveil, Santé
<p>Na je vruchtbare dagen, stel jij je de vraag: ben ik zwanger? Vond er een innesteling plaats? Kan je dat nu al voelen of moet je wachten op je menstruatie?;

Na je vruchtbare dagen, stel jij je de vraag: ben ik zwanger? Vond de innesteling plaats? Kan je dat nu al voelen of moet je wachten op je menstruatie? Babyboom geeft je een antwoord over al je vragen in verband met de innesteling en een mogelijke zwangerschap.

Wanneer vindt de innesteling plaats?

Zeven dagen na de bevruchting van een ei, m.a.w 21 of 22 dagen na het begin van de menstruatie, nestelt het de bevruchte eicel zich in het baarmoederslijmvlies. Doordat de bevruchte eicel zich goed vastzet in het baarmoederslijmvlies bij de innesteling  kunnen allerlei stoffen vervoerd worden. Er kan zuurstof opgenomen worden uit de bloedvaten van de baarmoederwand en afvalstoffen kunnen afgegeven worden aan het bloed van de vrouw. De baarmoederhals wordt afgesloten door een slijmprop en de spieren in de baarmoederwand worden zachter en elastischer.

Het is op het moment van de innesteling dat de zwangerschap echt begint. Dit is het moment waarop de moeder haar baby begint te voeden en te beschermen.

Innestelingsbloed: wat is dat?

Oud bloed in de baarmoedermond-en hals kunnen door het afsluiten van de baarmoederhals en de bewegingen van de baarmoederwand afgescheiden worden. Dat is innestelingsbloed. Toch ontdekken heel wat vrouwen pas innestelingsbloed nadat zij een positieve zwangerschapstest afnamen. Ze zijn over tijd en merken in week 5 of 6 van hun zwangerschap wat bruinverlies op.

Kan innestelingsbloed dan niet rood zijn? Toch wel. Het bevruchtje eitje kan bij de innesteling immers een haarvaatje in de baarmoederwand raken. Dan kan je een klein beetje roodverlies ontdekken als je naar het toilet gaat. Een grotere hoeveelheid roodverlies wijst eerder op je menstruatie.

Als je bruin- of roodverlies opmerkt, heeft het niet veel zin een zwangerschapstest te doen. Wacht enkele dagen af of je menstruatie niet werkelijk doorbreekt. Een zwangerschapstest kost al snel 15 tot 25 euro. Je wil dat geld liever niet spenderen als je menstruatie met hoge waarschijnlijkheid zal doorbreken.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen