Babyboom
Babyboom
Zwanger

De invloed van zwangerschapshormonen op het seksspel

2 min
Schoonheid
Zwanger

De invloed van zwangerschapshormonen op het seksspel

2 min
Éveil, Santé

De invloed van zwangerschapshormonen op de vagina

Onder invloed van de hormonen is er een betere doorbloeding van het bekkengebied tijdens de zwangerschap. Hierdoor rekken de vagina en de schaamlippen een beetje uit en zwellen ze op. Normaal gezien zorgt enkel seksuele opwinding voor deze zwelling. Doordat deze zwelling nu spontaan plaatsvindt, zijn de uiteinden van de zenuwen zeer gevoelig waardoor een zwangere vrouw sneller opgewonden raakt. Penetratie is overigens makkelijker omdat de vagina vochtiger is.

Zwangerschapshormonen en jouw clitoris

De betere doorbloeding rond de clitoris verhoogt de gevoeligheid ervan. De zwangere vrouw raakt hierdoor sneller seksueel geprikkeld.

Jouw borsten reageren op je zwangerschap

Al vanaf het begin van de zwangerschap vergroot het borstvolume. Opgezette en pijnlijke borsten is dan ook een van de eerste zwangerschapskwaaltjes. Het voordeel is dat de pijn geleidelijk aan verdwijnt en dat je borsten en tepels gaandeweg gevoeliger worden voor seksuele prikkeling, bijvoorbeeld wanneer je partner ze aanraakt of streelt. Dit is ook het geschikte moment om aan je partner te vragen of hij je wil helpen met de voorbereiding van je borsten op het geven van borstvoeding. Hij kan zo lichtjes aan je tepels zuigen wat tegelijkertijd zeer erotisch is en als voorspel kan dienen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid