Babyboom
Babyboom
Zwanger

De voordelen van homeopathie

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

De voordelen van homeopathie

2 min
Éveil, Santé

Homeopathie is een natuurgeneeswijze die zeer efficiënt kan zijn, of je nu zwanger bent of niet. In tegenstelling tot klassieke geneesmiddelen, bevatten homeopathische middelen geen chemische stoffen die de placenta kunnen doordringen. Zij zijn bovendien niet schadelijk, hebben geen neveneffecten en veroorzaken geen gewenning.

Wat is het principe?

Het principe waarop homeopathie gebaseerd is, is ‘de wet van de gelijksoortigheid'. Het kwaad wordt als het ware met hetzelfde kwaad bestreden. Homeopathie gaat verder dan het eenvoudige gebruik van planten. Er worden ook gesteenten en metalen gebruikt die door behandeling omgezet worden in stoffen die dezelfde ongemakken veroorzaken als het ongemak dat we willen bestrijden.

Het woord homeopathie zegt het eigenlijk zelf (homeo: gelijkaardig/pathos: lijden). Het verzorgt op basis van analogie met de symptomen. Homeopathie kan echter niet veralgemeend worden; hetgeen efficiënt is voor de ene persoon is het niet noodzakelijk voor de andere. Daarom zal een homeopaat je altijd veel vragen stellen over je persoonlijkheid, je smaak enz. Zo kan hij je een behandeling voorschrijven die overeenkomt met de ziekte of het ongemak en die bovendien aangepast is aan jouw profiel. Enkel een homeopaat kan je het goede product met de juiste dosering voorschrijven. Om efficiënt te zijn, moet homeopathie uiteraard op de juiste manier gebruikt worden. Het is niet omdat het om een natuurgeneeswijze gaat dat het om het even hoe gebruikt kan worden. Homeopathische middelen bestaan meestal in de vorm van korreltjes of poeder dat je, een kwartier voor de maaltijd, onder je tong moet laten smelten. Het is hierbij belangrijk dat je geen enkele andere smaak meer in je mond hebt (munt, koffie, tabak, alcohol en dergelijke). Je mag trouwens geen tandpasta meer gebruiken die munt bevat. Vraag dus aan je apotheker een tandpasta die je wel kan combineren met een homeopathische behandeling.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen