Babyboom
Babyboom
Baby

DHA-vetzuur : het nut ervan en waar te vinden

2 min
Voeding
Baby

DHA-vetzuur : het nut ervan en waar te vinden

2 min
Éveil, Santé
Gemaakt van;<strong>melk</strong>;is zuigelingenmelk;<strong>samengesteld</strong>;om te beantwoorden aan de voedingsnoden van baby. Het is vooral verrijkt met vitamines,;<strong>mineralen</strong>;en aminozuren.;;Laten we ons concentreren op een;<strong>meervoudig onverzadigd</strong>;vetzuur uit de omega-3-familie, DHA genaamd, essentieel voor de goede ontwikkeling van een baby. Maar waarvoor dient het, waar kan je het vinden en wat zijn de voordelen?;

Wat is DHA ?

DHA, want docosahexaeenzuur is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat tot de omega-3-familie behoort. Omega-3-vetzuren worden, net als omega-6-vetzuren, essentiële vetzuren genoemd omdat ons lichaam ze absoluut nodig heeft. DHA is essentieel voor de goede ontwikkeling van een baby, maar de baby kan het niet in voldoende hoeveelheden produceren. Het zal dus uit de voeding moeten gehaald worden. 

Waar vind je DHA ?

DHA in zuigelingenmelk

Zuigelingenvoeding is exclusief melkachtig in de eerste levensmaanden. Moedermelk bevat alle essentiële voedingsstoffen voor baby. Daar komt nog bij dat als de voeding van mama gediversifieerd en evenwichtig is, de kwaliteit van de moedermelk adequaat is en een bron van DHA zal zijn voor baby.  Als u geen of niet meer borstvoeding aan uw baby geeft, kan baby gevoed worden door Candia groeimelk aangepast aan de leeftijd. Gemaakt van koemelk en versterkt om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van peuters. Dus zolang een baby borstvoeding krijgt of zuigelingenmelk drinkt in een hoeveelheid die past bij zijn leeftijd, wordt meestal aan zijn vetzuurbehoefte (en dus DHA) voldaan. 

DHA in voeding

Tijdens de voedseldiversificatie van baby gaat zijn melkinname verminderen ten voordele van vaste voeding. Candia Baby vervolgmelk (vanaf 6 maanden) , daarna Candia Baby groeimelk 1+ (vanaf 10 maanden) is een melksteunpunt voor de eerste jaren en een voedingscomplement voor gevarieerde en evenwichtige voeding. Omdat het lichaam weinig synthetiseert, zal de baby andere bronnen van DHA in zijn dieet moeten vinden, zoals : 

  • Vette vis zoals zalm, dorade, forel, tonijn, sardines of makreel zijn uitstekende bronnen van vetzuren dus DHA. 

  • Of voeding die de opbouw stimuleert zoals : koolzaadolie, lijnzaadolie en notenolie : vet die je kan toevoegen aan uw bereidingen (in puree, soep, …) 

Waarvoor dient DHA ?

DHA is essentieel voor veel biologische processen. Het heeft verschillende heel belangrijke rollen in het lichaam van baby's, kinderen en ook volwassenen die worden erkend door de wetenschappelijke gemeenschap en de belangrijkste Europese en internationale organen. 

DHA is aanwezig in alle cellen van het lichaam. Het brengt vloeibaarheid naar celmembranen :

  • Op cerebraal niveau geeft het een betere plasticiteit van neuronen, wat het leren bevordert en de goede hersenontwikkeling. 

  • DHA is essentieel voor de retinale cellen. De inname van DHA is essentieel voor zuigelingen, van wie de visuele waarneming aanzienlijk verandert tijdens hun eerste levensmaanden, vooral de kleurwaarneming

  • DHA kan worden gebruikt om ontstekingen in het lichaam te reguleren. Het lichaam kan het omzetten in ontstekingsremmende bijproducten en het herstel naar de normale toestand vergemakkelijken. 

  • Later bij volwassenen is de DHA-consumptie goed tegen cardiovasculaire ziektes en het voorkomen ervan. 

DHA is net als andere omega-3- en omega-6-vetzuren een essentiële voedingsstof voor de ontwikkeling van de baby, van de zwangerschap tot zijn vroege jaren, en ook tijdens zijn groei (en zijn volwassen leven)! 

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding