Babyboom
Babyboom
Baby

Doe ik het wel goed?

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Doe ik het wel goed?

2 min
Éveil, Santé
<p>In het nieuwe jaar zet ik mijn kind niet meer voor TV als hij me verveelt. En ik koop enkel nog organisch geteelde groenten voor het kleintje.

Goede voornemens van mama's voor het nieuwe jaar

Jaar na jaar maken we goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meestal maken we ze niet waar. Maar nu je moeder bent, lijk je alleen nog maar oog te hebben voor je kleintje. Je hele leven draait sinds je zwangerschap om dat kleine wezentje in je armen. En jouw goede voornemen is er dit keer eentje wat je wil waarmaken: je wordt de beste moeder van de hele wereld!

Maar hoe doe je dat? Wat betekent voor jou een goede moeder zijn?

Doe ik het wel goed? Ben ik wel een goede moeder?

Wij gingen op zoek naar de vijf meest genoemde 'schuldgevoelens' van onze mama's en zijn erg benieuwd of ook jij je hier schuldig over voelt!

1. Terug aan het werk gaan na mijn zwangerschapsverlof en mijn kleintje achterlaten bij een onthaalmoeder of in de crèche. Dat doet een goede moeder toch niet?!

2. Natuurlijk wordt mijn kleintje ziek. Ik heb gen borstvoeding willen/kunnen geven. Elke super-mama geeft toch borstvoeding?!

3. Huilen? Ik zet mijn kleintje altijd voor TV, met de muziek extra luid. Dan hoor ik het al snel niet meer... Dat doe je toch niet als moeder?! Of wel?

4. De hond? Een kat? Die zie ik niet meer staan sinds de baby er is. En ook mijn vriendinnen begrijpen me niet meer. Ik kan er toch ook niet aan doen dat ik het druk heb met luiers en pap?!

5. Ik koop mijn zoontje pistolen en zwaarden. En ja, mijn kleuters kijken af en toe naar geweld op TV. Maar dat doet toch iedereen?!

Krijg jij een beetje de kriebels als je dit leest? Zit jij als mama ook wel eens met schuldgevoelens tegenover je kinderen? Of tegenover je man, je vrienden of je huisdier? Heb je ook wel eens het gevoel dat je het niet goed doet?

Geen paniek. Want ook in het nieuwe jaar tellen je goede voornemens om het anders te doen. En elke maandag is ook steeds een goede dag om 'opnieuw' te beginnen.

Weet je niet hoe het anders aanpakken? Of hoop je dat anderen, net als jij, overtuigd zijn dat deze schuldgevoelens niet hoeven?! Praat dan eens met één van je vriendinnen op het Forum van Babyboom - want elke mama voelt zich wel eens ergens schuldig over!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama