Babyboom
Babyboom
Baby

De draagzak

2 min
Familie
Baby

De draagzak

2 min
Éveil, Santé
<p>De draagzak, waarbij de baby op de buik of op de rug gedragen kan worden, is in de laatste 10 jaar onontbeerlijk geworden. Welke draagzak kies jij?

De draagzak

De tijden waarin families met kleine kinderen thuis bleven, zijn voorbij. Al enkele weken na de geboorte wordt de kleinste telg ingepakt en meegenomen; naar familie, naar vrienden, op daguitstap of op reis. De draagzak, waarbij de baby op de buik of op de rug gedragen kan worden, is in de laatste 10 jaar een onontbeerlijk babyproduct op de geboortelijst geworden.

Draagzak versus draagdoek

Op het internet zijn vaak heel wat discussies onder moeders terug te vinden of een draagzak of een draagdoek beter is voor je kind. Sommige draagconsulenten, vrouwen die advies geven over het dragen van je baby, opteren voor draagdoeken omdat ze gemakkelijker aan te passen zijn aan het kind en de drager. Kinderartsen zijn dan weer meer geneigd voor draagzakken te kiezen, omdat ze veiliger voor het kind en praktischer voor de drager zijn.

Belangrijk om te onthouden is dat heel wat culturen al honderden jaren hun kinderen dragen in draagdoeken. Maar ook draagzakken gaan al meer dan 50 jaar mee. Het bekende merk BabyBjörn bijvoorbeeld, vierde onlangs de 60ste verjaardag van haar eerste draagzak. Kinderartsen, kinderverzorgsters en draagconsulenten werkten met deze organisatie samen om de draagzak steeds weer te vernieuwen en aan te passen aan nieuwe onderzoeken, ervaringen en eisen van jonge ouders. Zoals het feit dat we nu veel sneller met een pasgeborene onderweg zijn...

Daarnaast kan men stellen dat het niet uitmaakt wat je kiest: draagdoek of draagzak. Belangrijk is dat jij je kind dicht bij je hart draagt, waar het zich veilig en geborgen voelt. Daar, bij je hart, voelt en hoort het jouw hartslag, net als in de baarmoeder. Dat is niet alleen rustgevend. Wetenschappelijk onderzoek bewijst ook dat het de band tussen baby en de drager versterkt.

Wat is een ergonomische draagzak?

In de voorbije vijf jaar dook opeens de vraag op of draagzakken wel ergonomisch zijn. Enkele merken gingen er van uit dat een draagzak enkel ergonomisch kan zijn als het kind in kikkerhouding gedragen werd, omdat anders heupdysplasie veroorzaakt kan worden. Het internationale centrum voor heupdysplasie reageerde: heupdysplasie kan men niet krijgen van het dragen in een draagdoek -of zak. Toch zijn de meeste merken ondertussen de trend en de aanbevelingen gaan volgen en ontwikkelden draagzakken met kikkerhouding.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie