Babyboom
Babyboom
Baby

Wist je dat het hoofdje van een baby één derde vormt van het totale gewicht van een pasgeborene?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Wist je dat het hoofdje van een baby één derde vormt van het totale gewicht van een pasgeborene?

2 min
Éveil, Santé
BabyBjörn draagzakken met neksteun, die vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden, omdat ze het hoofd van de baby voldoende ondersteunen.

;

Waarom het hoofdje van je baby ondersteunen?

Wist je dat het hoofdje van een baby één derde vormt van het totale gewicht van een pasgeborene? "De nek is nog niet sterk genoeg om het hoofd zelf te dragen en het is dan ook belangrijk het hoofdje te steunen als je de baby in je armen hebt", vertelt kinderarts en fysiotherapeut Camilla von Lorinzsky ons.

"Ouders kunnen de nekspieren van hun baby trainen door hen op de buik te leggen, waardoor ze het hoofdje telkens kort omhoog heffen."

Ook een draagzak is volgens Camilla een uitstekend middel om de nekspieren te trainen, omdat de baby regelmatig omhoog kijkt naar mama of papa. Bij de aankoop van een draagzak is het dan ook belangrijk een draagzak te kiezen met een goede hoofd- en neksteun. Dat helpt de ondersteuning van het hoofdje, beschermt de nek van de baby bij het slapen in de draagzak en vangt mogelijke schokken op tijdens het wandelen. Met een goede hoofd- en neksteun zijn de draagzakken vanaf de geboorte te gebruiken.

BabyBjörn draagzakken met neksteun

Door de samenwerking met kinderartsen en fysiotherapeuten ontwikkelde BabyBjörn draagzakken met neksteun, die vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden, omdat ze het hoofd van de baby voldoende ondersteunen. Ook baby's die in slaap vallen, worden door de neksteun voldoende ondersteund.

Naast draagzakken ontwikkelde de bekende Zweedse specialist BabyBjörn in samenwerking met kinderartsen en fysiotherapeuten een uitgebreid gamma hulpmiddelen voor ouders met kleine kinderen. De wipstoel, hoge stoel en het wiegje sleepten wereldwijd meerdere awards in de wacht.

 

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby