Babyboom
Babyboom
Baby

Drinkt jouw kindje genoeg water?

2 min
Voeding
Baby

Drinkt jouw kindje genoeg water?

2 min
Éveil, Santé
<p>Kinderen hebben sneller last van uitdrogingsverschijnselen dan je zou vermoeden, ook al lijken ze bij warm weer vaak nauwelijks te zweten. Hoeveel moet je kindje drinken?

Water is net zo belangrijk als zonnecreme of een zonnehoed!

Bij warm weer heb je altijd zonnecrème en een zonnehoedje voor je kindje bij de hand, maar denk je ook aan dat andere belangrijke accessoire? Water.

Kinderen hebben sneller last van uitdrogingsverschijnselen dan je zou vermoeden, ook al lijken ze bij warm weer vaak nauwelijks te zweten.

  • Heeft je kind grote dorst, is het rood aangelopen, plast het minder dan normaal en is de urine donkerder, dan is het belangrijk dat je kind zo snel mogelijk drinkt.
  • Water reguleert de lichaamstemperatuur. Door je kind voldoende te laten drinken, verminder je de kans op oververhitting en uitdroging. Het dorstgevoel van kinderen is vaak nog onvoldoende ontwikkeld en vaak hebben ze gewoon geen tijd om te drinken, spoor hen dus regelmatig aan te drinken.

Hoeveel water moeten je kinderen dagelijks drinken?

Kleine kinderen hebben vier glazen van 150 ml nodig. Vanaf zes jaar zijn dat vijf grote glazen van 200 ml.

Wanneer het warm is, kan het zelfs nog wat meer vocht gebruiken. Maar dwing je kind niet te drinken wanneer het niet wil. Blijf gewoon gedurende de dag water aanbieden. Uiteindelijk zal het zo veel drinken als het nodig heeft.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding