Babyboom
Babyboom
Baby

Duidelijke regels en grenzen

2 min
Opvoeding
Baby

Duidelijke regels en grenzen

2 min
Éveil, Santé

Je zal in je kind 2 gezichten herkennen die je tijdens de hele kindertijd vaak zal terugzien. Het is een periode vol tegenstrijdigheden voor je kind omdat hij een voortdurend in conflict leeft tussen 2 tegengestelde noden: de nood aan autonomie en de nood aan afhankelijkheid.

Ja, het is nog altijd datzelfde schatje dat je zo groot nodig heeft maar het is nu ook een groot ontdekkingsreiziger die alles gaat uittesten wat je hem zegt.

Wat je dus kan doen om je kind je helpen, is zijn behoeftes identificeren, erkennen dat hij op zoek moet gaan naar zijn onafhankelijkheid en duidelijke grenzen opleggen die voor het kind als herkenningspunten zullen dienen. Kies die beperkingen zorgvuldig omdat ze je kind moeten helpen structuur te creëren in zijn leven.

Het is natuurlijk zo dat elke vraag van mama en papa een tijdje systematisch geweigerd zal worden. Als je geen permanente oorlog wil hebben thuis, kan je daarom beter goed nadenken over de keuzes die je maakt en moet je vooral erg consequent zijn.

Het is erg belangrijk dat je kind de regels begrijpt die je oplegt. Die regels moeten dus duidelijk zijn en in overeenstemming met het waarden van het gezin. Sommige regels zijn onvermijdelijk omdat ze de veiligheid van je kind waarborgen maar voor de rest kan je beter een keuze maken en vooral de belangrijkste regels behouden.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding