Babyboom
Babyboom
Zwanger

Een jongen of meisje? Wat vertelt jouw buikje?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Een jongen of meisje? Wat vertelt jouw buikje?

2 min
Éveil, Santé
Bij het kiezen van een naam, moet je natuurlijk wel weten of het een jongen of meisje wordt.

Er bestaan nogal wat fabeltjes over hoe je kunt zien wat het geslacht van je baby wordt. Wij zetten voor jullie een aantal volkswijsheden op een rijtje en laten jullie zelf bepalen of het waar is!

Heb je een puntige buik tijdens je zwangerschap? Of eerder een ronde buik?

Deze volkswijsheid heb je tijdens jouw zwangerschap al vaak gehoord... Heb je een puntige buik? Dan wordt het beslist een jongetje! Heb je eerder een ronde buik? Dan wordt het volgens je over-overgrootmoeder een meisje!

Volgens een oude Noors mythe hebben meisjes daarnaast een voorkeur om hun voetjes rechts te dragen, waardoor je vooral rechts voelt stampen. Jongens hebben een voorkeur om eerder links te stampen.

Draag je jouw zwangere buikje hoog? Of ligt jouw baby eerder laag?

Een tweede, hardnekkige mythe heeft te maken met de ligging van je baby tijdens de zwangerschap. Jongens worden laag gedragen en meisjes hoog, heet het dan.

Klop dit? Helaas: nul komma nul. De vorm van je buik heeft te maken met je eigen lichaam (zoals je spieren) en met de positie van je baby.

Sta je vol met pukkeltjes nu je zwanger bent?

Heb je veel last heeft van pukkeltjes? Dan wordt het een meisje! Of heb je een mooie, egale huid? Dan krijg je een jongetje. De pukkeltjes kunnen ook op je décolleté en schouders verschijnen.

In Amerika gelooft men daarnaast ook dat men het geslacht van een baby kan bepalen aan de omvang van je gezicht: hoe ronder en rozer je wangen, hoe groter de kans op een meisje.

Ben je tijdens je zwangerschap mooi, en besteed je veel tijd aan jezelf dan wordt het een jongentje. Verwaarloos je jezelf dan wordt het een meisje, want een meisje neemt al jouw schoonheid weg tijdens de zwangerschap...

Last van een ochtendhumeur tijdens je zwangerschap?

Dan krijg je vast een meisje. Ben je juist heel vrolijk en lach je veel, dan wordt het een jongen.

In het oude Joegoslavië vertelde men ook dat een zwanger vrouw een haat ten opzichte van een bepaalde vrouw met zich meedraagt als ze een meisje draagt. Heeft de zwangere vrouw een haat tegen een bepaalde man, dan zal zij een jongetje baren.

Deze lichaamsoefening vertelt nieuwsgierige vriendinnen of het een jongen of meisje wordt!

Leg enkele kussens op de grond en laat je zwangere vriendin plaatsnemen. Na een babbeltje laat je haar weer opstaan. Even opletten hoe de bijna-mama weer van de kussens overeind komt.

Zet ze hierbij de handen achter zich, dan verwacht ze een meisje. Zet ze bij het omhoogkomen de armen langs het lichaam, dan wordt het vast een jongen.

Laat ons weten wat er waar was van deze volkswijsheden! Heb jij gemerkt dat je het geslacht kon bepalen aan de hand van een mythe? Heb jij nog een leuke mythe die wij nog niet kennen?

In elk geval, de enige manier om het te weten komen is... wachten tot het zover is!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen