Een navelpiercing laten zetten als je zwanger bent, is dat een goed idee? Piercings zijn schattige kleine accessoires. Zwangerschap rijmt zeker niet met "loslaten", we kunnen voor onszelf blijven zorgen, onszelf mooi maken. Daarom kunnen we begrijpen dat u in de verleiding komt om dit juweel te houden, of er een te plaatsen.
Maar zo'n besluit verdient reflectie. Je bent inderdaad niet meer alleen sinds je een baby draagt. Dus is het echt risicovrij?
Het antwoord is ja. Het infectierisico blijft eigenlijk laag en eenvoudig lokaal. Bovendien zijn zelfs de antiseptica die nodig zijn voor het reinigen van de piercing niet gecontra-indiceerd. Of het nu chloorexidine of betadine is, ze moeten na het aanbrengen gewoon worden afgespoeld.
Maar vanaf het moment dat het risico voor de baby niet negatief is, is het natuurlijk redelijker om het plaatsen van een piercing tot na de geboorte uit te stellen.
Dit is mogelijk zolang de opening niet ontstoken is. Dit betekent dat het niet rood, warm, pijnlijk is of ongemak veroorzaakt. Anders moet het worden verwijderd.
Houd er daarnaast rekening mee dat er specifieke piercings zijn voor zwangerschap. Ze zijn gemaakt van neutraal en flexibel plastic en beperken de ongemakken die gepaard gaan met de vervorming van de buik tijdens de zwangerschap. Elke moeder is dus vrij om het te gebruiken wanneer ze wil.
Om te beginnen moet je je piercing verwijderen, schoonmaken en de infectie behandelen zoals je met elke andere zweer zou doen. Als de infectie echter niet binnen 48 uur verbetert, en dit is meestal het geval, moet u zo snel mogelijk een arts raadplegen om het gebied te onderzoeken en u te laten behandelen.