Babyboom
Babyboom
Baby

Een ziek kindje op vakantie. Wat nu?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Een ziek kindje op vakantie. Wat nu?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je vertrekt naar Griekenland, Spanje of je maakt een verre reis. En dan wordt je kindje opeens ziek in het buitenland. Wat nu?

Jullie zijn nog maar net aangekomen in het buitenland als je baby doodziek wordt. Je geeft je zoon of dochter de medicijnen die je thuis ook zou geven; je telefoneert met je huisarts en beslist uiteindelijk toch naar een lokaal ziekenhuis te stappen - met een woordenboek en je reisverzekering op zak!

Tenminste.... als je daar allemaal aan gedacht hebt. Wij geven je graag een lijstje met alles wat je niet mag vergeten om ongelukken en ziekten in het buitenland te voorkomen.

Met een baby op reis: de reisapotheek

Wat moet er allemaal in een reisapotheek als je met een kind vertrekt?

 • Zonnecrème met een hoge beschermfactor, speciaal voor kinderen (waterproof); ook voor een skivakantie heb je die nodig!
 • Hydraterende after-sun en een zonnebril
 • Pincet en schaar
 • Oogdruppels
 • Anti-muggenzalf of –spray
 • Een crème tegen insectenbeten
 • Ontsmettingsalcohol, watjes en pleisters
 • Koorts- en pijnwerende middelen
 • Medicamenten tegen diarree, overgeven, allergieën
 • Medicamenten tegen reisziekte
 • Steriele compressen
 • Antiseptische oplossing
 • Een elektronische thermometer

Ideaal is om deze lijst te vervolledigen met je arts. Hij kan de geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld diarree en overgeven aanpassen aan het gewicht van je kind.

Tenslotte, controleer bij elk nieuw vertrek goed de inhoud van je reisapotheek. Smijt de slechte producten weg en actualiseer de inhoud naargelang de bestemming.

Hoeveel neem je mee in je reisapotheek als je met een kind vertrekt?

Wanneer je een lange reis wil ondernemen, zorg je ervoor dat je alle producten in voldoende hoeveelheden mee hebt.Om niet te veel te slepen, haal je de medicamenten uit hun doosje en kleef je de beschrijving op de achterkant. Neem de beschrijving steeds mee zodat je in een ziekenhuis of aan een arts steeds kan tonen wat jij je kind gegeven hebt. Niet alle medicijnen die je thuis gebruikt, zijn verkrijgbaar of gekend in het buitenland!

Informeer je grondig bij je reisagentschap of het Instituut voor Tropische Geneeskunde welke vaccins je eventueel nodig hebt. Bepaalde vaccins moeten lange tijd op voorhand toegediend worden.

Een ziek kind in het buitenland? Bel eerst je huisarts!

Neem steeds de contactgegevens mee van je huisarts. Word je kind ziek, kan je steeds met hem/haar telefonisch overleggen wat best is. Heeft je kind niet eerder geziene symptomen, stap je best naar een lokale arts of ziekenhuis.

Informeer je op voorhand over de artsen en ziekenhuizen die in het land van bestemming aanwezig zijn. Vergeet niet om het inentingsboekje van de kinderen mee op reis te nemen.

Opname in het ziekenhuis? Terug naar huis?

Als je lokaal naar een arts trekt of naar een lokaal ziekenhuis wordt gestuurd, kan je best even contact opnemen met je reisverzekering. Bespreek met hen wat je met het ziekenhuis of de arts administratief hoort te bespreken. Controleer welke mogelijkheden er zijn in het geval de ziekte verergert.

Vergeet nooit je papieren van je reisverzekering mee te nemen. Controleer thuis of de nodige telefoonnummers op deze papieren staan.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby