Babyboom
Babyboom
Zwanger

Eerste baby met keizersnede? Altijd keizersnede!

1 min
Levering
Zwanger

Eerste baby met keizersnede? Altijd keizersnede!

1 min
Éveil, Santé
<p>Je eerste baby werd geboren met een keizersnede, maar je wil bij je tweede zo graag natuurlijk bevallen! Dat vergeet je maar beter, zeggen onderzoekers nu.

Je eerste baby werd geboren met een keizersnede, maar je wil bij je tweede zo graag natuurlijk bevallen! Dat vergeet je maar beter, zeggen onderzoekers nu.

In een studie aan de Universiteit van Adelaide werden 3200 vrouwen gevolgd die bij een eerste bevalling met een keizersnede hun kindje op de wereld zette. Bij de helft van deze vrouwen was de wens op een natuurlijke bevalling zo groot dat ze alles in het werk zette om bij hun tweede kindje een keizersnede te vermijden. De andere helft koos spontaan opnieuw voor een keizersnede.

De onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die voor een natuurlijke bevalling kozen tot 1,5% meer risico liepen op complicaties als bloedtransfusies, bloedingen of op gezondheidsproblemen met de baby...

De studie hield geen rekening met problemen die na de bevalling kunnen ontstaan en net dan krijgen heel wat vrouwen die hun baby met een keizersnede op de wereld zette, te maken met een ontsteking.

Wat zou jij doen? Ook bij een tweede kiezen voor een keizersnede of toch eerder natuurlijk proberen te bevallen?

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering