Babyboom
Babyboom
Zwanger

Erger jij je ook aan ziekenhuisbezoek na je bevalling?

2 min
Levering
Zwanger

Erger jij je ook aan ziekenhuisbezoek na je bevalling?

2 min
Éveil, Santé
Ongewassen handen die je pasgeborene optillen, stiefmoeders die alles beter weten en vriendinnen met veel te luide kinderen die veel te lang blijven....Is ziekenhuisbezoek na de geboorte echt wel nodig?

1 op 4 Nederlandse vrouwen ergert zich aan ziekenhuisbezoek na de bevalling. Ongewassen handen die je pasgeborene optillen, stiefmoeders die alles beter weten en vriendinnen met veel te luide kinderen die veel te lang blijven. Je voelt je moe en wil ook je pasgeborene rust schenken. Erger jij je ook aan ziekenhuisbezoek na je bevalling?

Ziekenhuispersoneel klaagt over oma

Volgens het Nederlandse moederhuispersoneel ergeren de meeste vrouwen na de bevalling zich aan hun grootmoeder. De oudere dame, die het allemaal al enkele keren heeft meegemaakt, weet natuurlijk precies waarom jouw baby huilt en wat jij nu hoort te eten.

Bijna de helft van de grootmoeders spreekt het personeel aan op hun verzorging; ze laten de verpleegsters even weten wat ze anders horen te doen. Heb jij je geschaamd voor je grootmoeder in het ziekenhuis?

Hoe zit het met de hygiëne?

Jonge ouders maken zich ook grote zorgen over de hygiëne van het ziekenhuisbezoek. Ongewassen handen die je pasgeboren baby knuffelen, een nonkel met een slechtriekende adem en een verkoudheid die het kind in de armen wil houden ...

In het Nederlandse onderzoek kwam naar voren dat bijna 10% van de bezoekers slecht gezind naar huis gaat als ze de baby niet op de arm mochten nemen. Daarnaast ergert je bezoek zich aan ... bezoek. Het liefst willen ze de baby voor zich alleen. En jouw bevallingsfoto's zien ze liever niet.

Kunnen we het ziekenhuisbezoek na de bevalling niet beter weg laten?

Steeds meer moeders kiezen er dan ook voor een babyborrel te organiseren en geen bezoek in het ziekenhuis na de bevalling toe te laten. Alhoewel; natuurlijk vraag je jouw ouders en schoonouders. Om je eigen grootouders kan je ook niet heen. Meter en peter. Je zus en je schoonbroer met zijn familie. Je beste vriendin.

Ook als je kiest voor een babyborrel in plaats van ziekenhuisbezoek, zullen de dagen na je bevalling in het ziekenhuis goed gevuld zijn.

Maak voor je naar het ziekenhuis vertrekt afspraken met je familie en vrienden die je willen bezoeken. Probeer hen op verschillende tijdstippen en dagen uit te nodigen, zodat het voor jou en je baby niet te zwaar wordt. Vraag hen vriendelijk de handen even te wassen (desnoods met het uitvlucht dat de arts daarop gewezen heeft) en het kindje niet te wekken om het op de arm te nemen.

Op het geboortekaartje vermeldt je dat je liever geen ziekenhuisbezoek wil, maar iedereen later bij jullie thuis op bezoek kan komen.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering