Babyboom
Babyboom
Baby

Eubiotica voor een betere levenskwaliteit

2 min
Voeding
Baby

Eubiotica voor een betere levenskwaliteit

2 min
Éveil, Santé

Een gezonde en evenwichtige voeding is de onmisbare basis voor een goed biologisch evenwicht.

Maar wat moet men eigenlijk verstaan onder een gezonde en evenwichtige voeding?

Het is belangrijk dat de voedingsmiddelen natuurlijk zijn en niet geïndustrialiseerd (zoals bereide maaltijden, voeding in blik). Natuurlijke voeding is immers rijk aan voedingsstoffen. Zo zijn prebiotica bijvoorbeeld essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid en het welzijn van ons lichaam.

Natuurlijk wil zeggen volledig, voorzien van alle bestanddelen, te gebruiken met een eenvoudige bereiding zodat de werking ervan (namelijk energie verschaffen) niet verloren gaat. Natuurlijk betekent ook zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen, geleermiddelen, aroma's, emulsiemiddelen of chemische stoffen. Natuurlijk voeding wordt bovendien geproduceerd of geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden, hormonen, zware metalen, antibiotica, allemaal stoffen die in lagere of hogere concentraties in sommige voedingsmiddelen kunnen voorkomen.

Wat voor volwassenen geldt, geldt des te meer voor kinderen. Het is voor kinderen in de groei van cruciaal belang dat ze gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen eten. Omdat het biologische leven van een baby al vanaf de bevruchting begint, zou de moeder dus vanaf het begin van de zwangerschap haar baby op natuurlijke wijze moeten voeden.

Voor de komst van chemische geneesmiddelen, werden vele voedingsmiddelen niet enkel als voedingsbron maar ook als geneesmiddel beschouwd. De inspanning die wij vandaag moeten leveren, is terug de draad oppikken met die oude gewoontes.

Het is belangrijk om zo veel mogelijk vers fruit en verse groenten te eten op het moment dat ze rijp zijn, in het gepaste seizoen, om er op die manier een maximum aan voordeel uit te halen. Er bestaat immers een rechtstreeks verband tussen het biologische ritme van ons lichaam en het ritme van de natuur die ons omringt. Het organisme van de mens is tijdens de tientallen duizenden voorbije jaren gewoon geraakt aan voedingsmiddelen die op de zogenaamde 'tradionele' wijze geproduceerd en bereid worden. Zeer langzaam maar zeker hebben zich in het voedingspatroon veranderingen voorgedaan en uiteindelijk heeft ons organisme zich in de loop van de jaren kunnen aanpassen.

Als we even terugblikken op onze biologische geschiedenis dan kunnen we eigenlijk stellen dat die niet begint op het moment van onze geboorte maar wel op de vooravond van het ontstaan van de mensheid. Ons intern ritme is oorspronkelijk niet afgestemd op de moderne manier van leven maar is veel trager en in overeenstemming met de natuur.

De laatste decennia hebben we gezien dat de voedingsindustrie op zoek is gegaan naar manieren om ons voedingspatroon snel te wijzigen. Zowel voor landbouw, veeteelt en bereiding van maaltijden werd het productieproces opgevoerd en geïndustrialiseerd.

Veel mensen die vandaag hun inkopen gaan doen, kopen bijna altijd bereide gerechten, zonder te controleren of ze vacuüm verpakt zijn. Of ze eten systematisch groenten uit blik of soep uit zakjes. Dit houdt niet enkel in dat er heel wat voedingswaarde en vitale energie verloren gaat maar ook dat er voedingspathologieën ontstaan zoals diabetes, bepaalde tumoren en allergieën.

Het is belangrijk te vermelden dat

eubiotica staat voor stoffen die de kwaliteit van het leven, ons welzijn verhogen.

Voeding verkopen die wel goed smaakt maar slecht is voor het menselijk organisme, is een slechte dienst bewijzen aan de mensheid. Gelukkig houden de meest serieuze producenten van kindervoeding rekening met dit probleem. Ze proberen hun producten zo gezond mogelijk te houden volgens de hierboven beschreven criteria. Maar dadelijk na de prille kindertijd blijft het probleem zich stellen.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding