Babyboom
Babyboom
Zwanger

Extreme zwelling (oedeem) van de onderbenen, enkels of gezicht

1 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Extreme zwelling (oedeem) van de onderbenen, enkels of gezicht

1 min
Éveil, Santé

Als je merkt dat je enkels, je onderbenen of je gezicht beginnen te zwellen, dan mag je dit zeker niet negeren. Deze tekenen kunnen namelijk wijzen op pre-eclampsie. Het is vooral het feit dat de zwelling plots opduikt dat verontrustend is, vooral als het gepaard gaat met een plotse gewichtstoename.

Pre-eclampsie wordt gekenmerkt door een hoge bloeddruk, d.w.z. dat de bloeddruk 14/9 of meer bedraagt. Pre-eclampsie kan overgaan in eclampsie, een zeldzame maar zeer ernstige aandoening die kan leiden tot stuiptrekkingen en zelfs coma. Eclampsie is levensbedreigend voor de baby en de moeder.

Het woord eclampsie is afgeleid van een Grieks woord dat ‘als een bliksemschicht' betekent omdat het onverwachts toeslaat. De aanstaande moeder met eclampsie wordt plots getroffen door aanvallen en raakt uiteindelijk in coma. De eerste symptomen van eclampsie zijn duizeligheid, hoofdpijn, moeilijk zien, een duidelijke verhoging van de bloeddruk en oedemen (vochtophopingen).

Verhoogde bloeddruk kan ten slotte ook intra-uteriene groeivertraging of een retroplacentair hematoom tot gevolg hebben.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen