Babyboom
Babyboom
Baby

Voeding voor een baby van 6 maanden: alles wat u moet weten over fruit- en groentemandjes

2 min
Voeding
Baby

Voeding voor een baby van 6 maanden: alles wat u moet weten over fruit- en groentemandjes

2 min
Éveil, Santé
De 6e maand van uw baby is een scharniermoment in zijn leven. De baby groeit en zijn voedingsbehoeften veranderen: melk is niet langer zijn enige voeding. Hij begint zijn smaakpapillen te ontwikkelen dankzij de diversifiëring van het voedsel en brood is nu een integraal deel van zijn en uw dagelijks leven.

Plantaardig paneermeel

Uw baby kent de smaak van bepaalde groenten al een paar weken. Nu kan hij doorgaan met ze te ontdekken. Nu smaken steeds verfijnder worden, kunt u uw baby kennis laten maken met nieuwe smaken.

Om baby de smaak van groenten te laten assimileren, is het het beste om hem voorlopig slechts één groente per dag aan te bieden. Zodra baby ze heeft geaccepteerd, kunt u de groenten mengen. Maar aarzel niet om elke dag van groente te veranderen, zodat baby de veranderingen die u hem aanbiedt gemakkelijker accepteert. Als baby een bepaalde groente weigert, geen paniek, u kunt het op een andere dag opnieuw aanbieden. Zelfs als baby een paar keer weigert, blijf aandringen en laat u niet ontmoedigen, hij zal de groente uiteindelijk accepteren en misschien zelfs lekker vinden.

Sommige groenten moeten worden vermeden, omdat ze zeer vezelrijk zijn en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Daarom zijn groenten zoals artisjokharten, schorseneren of preibladeren nog niet geschikt voor de spijsvertering van baby en moeten zij uit zijn voeding worden geweerd.

Uw baby mag ongeveer 160 g groenten per dag eten. U kunt dit bedrag over de dag spreiden als u dat wilt. Stel geen ideale hoeveelheid vast; die verschilt van baby tot baby. Niet elke baby heeft dezelfde eetlust.

Hoewel het het beste is om groenten van het seizoen te koken, kunt u ook diepvriesgroenten gebruiken. Wat het recept betreft, hoeft u alleen de groenten voldoende te koken en ze vervolgens te mengen om een goed babybrood te verkrijgen. Het wordt aanbevolen nooit zout toe te voegen aan gekookte groenten.

Fruitmanden

In tegenstelling tot groenten, die bitter kunnen zijn, wordt fruit door kinderen over het algemeen gemakkelijker aanvaard vanwege de zoete smaak. Net als bij groenten blijft het een kwestie van hen kennis te laten maken met nieuwe sensaties. Aarzel niet om het fruit dat u aanbiedt regelmatig te variëren, zodat ze nieuwe smaken ontdekken.

Wanneer u een nieuwe vrucht introduceert, begin dan met de nieuwe vrucht alleen te geven. Misschien ontdekt je baby het en wil hij het niet proeven, maar blijf het aanbieden tot hij het accepteert. Het kan een paar dagen duren voordat uw baby het fruit accepteert.

Kies rijp fruit van het seizoen, zodat uw baby niet alleen zijn smaakpapillen kan ontwikkelen, maar ook kan genieten van alle voordelen van fruit. Fruit zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Noten zoals amandelen, pinda's, hazelnoten en walnoten in hele vorm moeten worden vermeden tot uw kind 5 jaar oud is. Ze kunnen gemengd en gekookt in biscuitvorm worden aangeboden vanaf 4 tot 6 maanden. Wees er echter van bewust dat ze een bron van allergie kunnen zijn.

Net als bij groenten is er geen perfecte hoeveelheid om uw baby te geven. Met 6 maanden mag uw baby ongeveer 150 g fruitsalade per dag eten. Als uw baby meer of minder eetlust heeft, kunt u de hoeveelheid aanpassen.

Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
Good Gout
Koekje met vanille
3.50
Kopen
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
En nog meer ...
Voeding