Babyboom
Babyboom
Zwanger

Fytotherapie tijdens de zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Fytotherapie tijdens de zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Fytotherapie is geen homeopathie. Fytotherapie maakt gebruik van planten om ziektes te behandelen en kan in de zwangerschap enkel onder begeleiding van je arts.;

Fytotherapie is geen homeopathie

Heel wat mensen vinden het geen goed idee om medicijnen te nemen. Zij willen hun klachten wel verminderen, maar doen dit liever niet met de medicatie die je bij de apotheek haalt. Deze mensen zijn aangewezen op fytotherapie. Fytotherapie wordt ook wel plantengeneeskunde of kruidengeneeskunde genoemd.

Homeopathie is een manier van genezen die er van uitgaat dat het lichaam van de mens een zelfherstellend vermogen bezit. Fytotherapie maakt gebruik van planten om sommige ziektes te behandelen of te voorkomen. Fytotherapie is dus geen homeopathie!

Vandaag is fytotherapie een manier van genezen met geneesmiddelen die samengesteld zijn uit plantaardige grondstoffen. Die geneesmiddelen ontlenen hun werking aan planten, zonder toegevoegde stoffen. Dit is dan ook het grootste verschil met homeopathie.

De verschillen tussen fytotherapie en je huisarts:

Fytotherapie maakt uitsluitend gebruik van planten, delen van planten, plantenextracten of -tincturen. De reguliere geneeskunde daarentegen maakt voornamelijk gebruik van gesynthetiseerde stoffen.

Het tweede verschil heeft betrekking op het toepassingsgebied. Fytotherapie wordt voornamelijk gebruikt voor preventie, begeleiding en het verlichten van pijn of symptomen. Voor ernstige ziekten biedt de reguliere geneeskunde de meest aangewezen oplossing.

Waarom fytotherapie gebruiken? 

Fytotherapie mag je niet zomaar toepassen in je zwangerschap. Heel wat planten kunnen een negatieve werking hebben op je ongeboren kindje of je zwangerschap. Spreek eerst met je arts voor je aan de slag gaat met plantaardige geneesmiddelen.

Enkele ziekten en kwaaltjes die met fytotherapie behandeld kunnen worden, zijn migraine, slapeloosheid en maag-en darmklachten. Denk maar aan een kopje venkel- of kamillethee.  

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen