Babyboom
Babyboom
Baby

Wat je moet weten over groeimelk

2 min
Voeding
Baby

Wat je moet weten over groeimelk

2 min
Éveil, Santé
<p>Groeimelk is melk voor kinderen van 1 tot 3 jaar en is rijk aan specifieke vitaminen en mineralen voor jonge kinderen.;

Wat je moet weten over groeimelk

Groeimelk is de officiële benaming van « melk voor jonge kinderen », voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Groeimelk is verrijkt met ijzer, vitamine E, essentiële vetzuren en bevat minder eiwitten dan klassieke koemelk.

Om de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van je baby van 1 jaar te bevorderen, heeft hij nood aan specifieke voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid. Het is immers vrijwel onmogelijk voor baby's en peuters om met koemelk alleen de voedingsaanbevelingen voor eiwit-, ijzer- en vitamine D-inname te volgen. Alles wat je kind nodig heeft op deze jonge leeftijd vind je in groeimelk.

Wat je moet weten over de voordelen van groeimelk

Groeimelk heeft door de specifieke voedingsstoffen enkele voordelen voor je baby.

  • Omega 3 & 6 voor de zintuigelijke ontwikkeling.
  • Ijzer voor een betere ontwikkeling van de motoriek en precieze doelbewuste bewegingen.
  • Eiwitten voor een optimale groei.
  • Vitamine D voor een betere opname van calcium, nodig voor sterke botten.

Ter vergelijking : een halve liter klassieke koemelk bevat minder dan 1 mg ijzer terwijl een halve liter groeimelk 4 à 7 mg ijzer bevat. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer bedraagt 10 mg per dag. Ijzer is onmisbaar voor je baby omdat het beschermt tegen herhaaldelijke infecties. Ijzertekort leidt tot grote vermoeidheid, een kleinere weerstand of herhaaldelijke keel- en oorontstekingen. Door groeimelk voor je kind te kopen die een beetje duurder is dan klassieke melk, bescherm je je kind tegen talrijke infecties en vermijd je verschillende bezoeken aan de arts.

Natuurlijke groeimelk

Geef bij voorkeur groeimelk die niet gezoet is en geen toegevoegde smaak bevat. Bij groeimelk met toegevoegde smaak kan je kindje de originele melksmaak verleren en wil het later enkel gezoete melk drinken.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding