Babyboom
Babyboom
Zwanger

Haren verven in je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Haren verven in je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
Nu Kate Middleton bekend maakte dat ze haar haren niet meer verft in de zwangerschap, is de vraag of je je haar mag verven in de zwangerschap weer brandend actueel!

Kate Middleton is in de sociale media te zien is met een grijze uitgroei, want de toekomstige koningin van Engeland zou haar haren niet langer willen verven nu ze zwanger is. Een vraag die steeds weer opnieuw naar boven komt: Mag jij je haren verven in de zwangerschap?

Haarverf: natuurlijk of toxisch?

De haarverf die je in de winkel koopt of een kapper gebruikt, bevat stoffen als PPD, amoniac en parabenen. Die kunnen niet tot bij je ongeboren baby komen, maar in de zwangerschap ziet men vaak dat vrouwen allergisch reageren op deze stoffen. Sommige artsen adviseren om haarverf net daarom te vermijden, vooral in het eerste trimester. Tijdens de zwangerschap kan haarverf veilig gebruikt worden als je nauwkeurig de gebruiksaanwijzing volgt.

Toch kiezen steeds meer vrouwen voor een natuurlijke kapper en een natuurlijke haarverf - vooral in de zwangerschap. Dat betekent dat er geen amoniac, PPD of parabenen in de haarverf terug te vinden zijn. Je vindt ondertussen natuuerkappers in elke (midden)-grote stad en natuurlijke haarverf on-line.

Een kleurshampoo is ook een goed alternatief voor haarverf: deze is vaak minder agressief. Dit betekent wel dat de kleur ook minder lang blijft zitten en dat je de kleurshampoo dus waarschijnlijk vaker moet gebruiken.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen